L’hivern de Frankie Machine

Títol: L’hivern de Frankie Machine
Autor: Don Winslow
Editorial: labutxaca
Col·lecció: labutxaca
Pàgines: 472
ISBN: 978-84-9930-369-7
PVP: 8,95€

Hola a tothom,

acabo de llegir aquesta novel·la negra-negríssima del Don Winslow: L’hivern de Frankie Machine.

És el primer llibre que llegeixo d’aquest autor i, la veritat, crec que li seguiré la pista perquè m’ha agradat suficient com per fer-ho.

El Frankie M. és un gàngster retirat. S’ha fet gran, té poc més de 60 anys molt ben portats però per fer l’antiga feina d’en Frankie s’ha d’estar en molt bona forma i ell ja “no té el cos per tantes jotes“. Ara es dedica a practicar el seu esport preferit: cavalcar les onades a les platges de Sant Diego com ha fet des de ben jovenet.

Per guanyar-se la vida (tot i que té un raconet amagat) ven esquers als pescadors i porta roba d’hostaleria neta i polida als restaurants de la zona.

Tothom estima en Frankie. És un paio educat, generós, amable i respectuós amb tothom, però… Ja hi som!  No es pot sortir de la màfia així com així i marxar alegrement. De sobte, tota la vida d’en Frank, que ell mateix s’havia ocupat d’organitzar a la perfecció per poder viure mes o menys tranquil, se’n va a fer punyetes.

En Frankie es veu obligat a recuperar el seu instint, la seva mítica destresa, tot allò que va fer que els antics companys de feina el bategessin com “la màquina”. Torna a vestir-se per matar i a mirar de cobrir-se les espatlles perquè no el pelin.

A tot això, és clar, sumeu-hi una filla a qui estima amb bogeria, una exdona que li fa la vida impossible, i una amant elegant, guapa i voluptuosa. En fi, els ingredients hi són tots, el punt de sal i pebre també, la temperatura de foc és la correcta i aquest guisadet fa un xup-xup que heu de tastar!!!

Una abraçada a tots els que llegiu!!

Share

Un pensament a “L’hivern de Frankie Machine

  1. Montserrat Brau

    Lia, saps que aquest llibre quan me’l vaig llegir a Columna es deia L’hivern d’en Frankie Machine? va perdent determinants, el pobre!!! Anècdotes a banda, jo també m’ho vaig passar molt bé!! Em va agradar especialment tot el tema del surf i la platja… molt desmitificador!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.