Només socis, de Ferran Torrent

Títol: Només socis
Autor: Ferran Torrent
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 280
ISBN: 978-84-6640-904-9
Preu: 21,85€

Recordo que em vaig estrenar en aquest espai, vull dir en el Nosaltres, precisament amb un llibre del Ferran Torrent, El Bulevard dels Francesos (magnífica novel·la, per cert).

Ara ha arribat a les meves mans Només socis i m’ha fet passar més d’una estona aguantant-me el riure per dins, perquè la cosa té “guasa”, “retranca”, ironia i mala baba a parts iguals.

En aquesta novel·la en Torrent recupera els personatges de la mítica trilogia (Societat Limitada, Espècies Protegides i Judici Final). Aquí, l’exdetectiu Toni Butxana i l’exagent de policia Tordera han deixat d’empaitar-se com gat i gos i fan un front comú per convertir-se en Només socis.

Amb un negociet que suposa un desfalc de 5 milions d’euros a l’aspirant a alcalde Juan Lloris. (Ai pobret, quina ràbia li tenen).

A partir d’aquí les situacions agafen un caire cada cop més estrafolari, fins arribar a tenir contactes amb una cèl·lula del Mossad. Al·lucinant: el Mossad rondant per València per mirar d’atrapar a un exdetectiu que fuma caliquenyos, beu conyac sense mesura i li falta temps per dedicar-se, sobretot, a l’amor furtiu.

Fa passar una molt bona estona i també ens fa riure en aquells moments en què tanta falta ens fa.

Bona iniciativa això de la Marató Ferran Torrent! S’ho mereix!

Share

Un pensament a “Només socis, de Ferran Torrent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.