Per què les lleones no els prefereixen rossos?

Títol: Per què les lleones no els prefereixen rossos?
Autora: Xavier Duran
Editorial: Columna
Col·lecció: No ficció
Pàgines: 208
ISBN: 978-84-6641-398-5
PVP: 18.50€

Aquest llibre no només és un recull de curiositats científiques, sinó també una mostra de com funciona el mètode científic; un procés que moltes vegades queda amagat darrera de les dades que trobem a diaris, publicacions, etc.

El que fa aquest llibre és explicar que, efectivament, les lleones els prefereixen més fosquets de pèl, però a més ens explica el per què i el com s’ha acabat descobrint aquest fet.

És un llibre molt amè perquè cada cas/curiositat/investigació ocupa tres o quatre pàgines del llibre (i a vegades menys i tot!), de manera que si hi ha alguna qüestió que no ens acaba de fer el pes no és cap problema pel lector. Abans que no et pugui cansar un tema, ja l’has acabat de llegir!

Del que es tracta és d’un compendi de casos que intenten fer arribar al lector que el que mou la ciència són les preguntes, independentment de què tractin curiositats com ara que els divorcis perjudiquen el medi ambient (!!!), o quin és el pebrot més picant del món (el Bhut Jolokia, de l’Índia, vint vegades més picant que el Tabasco). És la curiositat qui mou la Ciència.

He trobat especialment interessant la pregunta de si els eriçons de mar estan emparentats amb els humans… Ho voleu saber? Haureu de llegir aquest llibre!

Si voleu sentir en Xavier Duran parlant del llibre, en Toni Clapés el va entrevistar al Versió Rac1 fa poc:

Entrevista a Xavier Duran al Versió Rac1

Share

Un pensament a “Per què les lleones no els prefereixen rossos?

  1. Montserrat Brau

    Les lleones, no ho sé, però que els preguntin a les sueques què preferien els peninsulars als setantes… D’allò en van sortir “espanyolades” i prou! És bo de que l’estudi de les lleones en surtin llibres de divulgació!! Gràcies, Sergi, per ser un Nosaltres inquiet!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.