“Tot el que sempre has volgut saber sobre Catalunya” o el llibre perfecte per als qui no llegeixen mai

Títol: Tot el que sempre has volgut saber sobre Catalunya i ningú no t’ha explicat mai
Autor: Familia Fernández
Editorial: labutxaca
Col·lecció: labutxaca
Pàgines: 272
ISBN: 978-84-9930-277-5
Preu: 9,95€

Us heu trobat mai que voleu regalar un llibre per Sant Jordi però sabeu que, sigui quina sigui l’elecció, us equivocareu perquè a aquella persona no li agrada llegir? Doncs tinc la solució!

Tot el que sempre has volgut saber sobre Catalunya i ningú no t’ha explicat mai, de la Família Fernàndez és una ximpleria monumental, un llibret d’episodis inconnexes de les temàtiques més variades que us pugueu imaginar, una absurditat elevada a la màxima potència… I, tanmateix, enganxa a base de bé!  Me l’ha deixat un company de taula, cap a les 10 del matí, i he pensat: “ara aniràs a esmorzar”. Bé, doncs, a quarts de dues encara estava rient, pensant “que ximples” i passant pàgina per llegir la següent curiositat. Però és que li he demanat que me’l deixés portar a casa i el llibre ha tingut el mateix efecte!

Perquè, a veure, no us faria gràcia saber qui va dir “¿Cuáles son los principales dialectos del castellano? El catalán, el valenciano, el mallorquín y el gallego” (bé, gràcia, gràcia potser no…)?; o us estimaríeu més recordar l’equip del Dream Team (Zubizarreta, Nando, Ferrer, Koeman…)?; o quines són les sortides de la Ronda de Dalt?; o els acords i la lletra de Kumbaià?; o qui eren els maquis?; o que Sant Cebrià de Vallalta és, d’acord amb l’IGE, San Cipriano de Vallalta?…

Ho veieu? És com les patates fregides, aquest llibre, no te’n pots menjar només una!! L’encertareu, l’encertareu…

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.