Tramuntana, una novel·la a l’Empordà

Títol: Tramuntana
Autor: Xavier Moret
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-9787-722-0
Preu: 17€

La Montse ens explica Tramuntana, de Xavier Moret, després d’un estiu a l’Empordà. Nosaltres, d’això se’n diu ficar-se en la pell del protagonista!

Acabo d’arribar de les meves vacances a l’Empordà. I, com sempre, m’he endut llibres! Aquesta vegada li ha tocat el torn a Tramuntana, de Xavier Moret.

El títol, a la llarga, m’ha semblat que venia molt a tomb tenint en compte que no ha fet gaire bon temps a la Costa Brava… però és per això que ens enduem llibres, oi? Si fa mal dia ja tenim un altre món on entrar. I en aquest cas és el d’un detectiu i escriptor exhippy, en Max Riera, que se’n va a la recerca de la tranquil·litat al mateix lloc on jo he anat de vacances.

El problema arriba quan rep una trucada del seu editor oferint-li una morterada per escriure alguna cosa i, alhora, troba una rossa de bandera que li demana investigar la mort d’una noia que ha aparegut en un bosc de l’Empordà. Aquesta recerca el portarà a haver-se-les de manegar amb màfies, prostitució i corruptel·les urbanístiques que formen un garbuix de mentides complicada d’esquivar.

Segons tinc entès, aquest no és el primer llibre del detectiu Max Riera, i he llegit que l’autor té previst escriure’n un altre on, en principi, s’acabaran les aventures d’aquest personatge.

D’aquesta novel·la m’ha agradat la proximitat dels personatges i he trobat curiós i m’ha divertit el detectiu creat per Moret. També hi ha ajudat el fet que sigui un llibre prou lleuger -en època de vacances tampoc vénen de gust coses gaire feixugues-, i que tenia tot el que estava buscant en una lectura estival: una mica de sal i pebre sentimental, intriga, una bona trama, un toc d’humor, i tot amanit pel paisatge que he estat veient amb els meus propis ulls.

Us el recomano per si, just quan estigueu començant el curs, us agafa aquell “Ai, aquell vent! El trobo molt a faltar!”.

Share

2 pensaments a “Tramuntana, una novel·la a l’Empordà

  1. Cristina

    Hola a tots!
    M’estreno en aquesta pàgina després de la setmana del llibre en català!!
    He estat en una parada, treballant una miqueta i he pogut conèixer gent molt interessant que m’ha recomenat webs i llibres molt interessants!
    Jo aquest llibre me l’he llegit, aquest estiu, asseguda en un banc de Torroella de Montgrí i estic totalment d’acord amb la Montse. Lectura fàcil, entretinguda, amb un dels millors escenaris que pot tenir i que toca una mica de tot: relacions humanes, intriga, temes delicats, i un gran personatge!
    A vegades em passa que llegeixo literatura profunda, que m’omple i em fa crèixer, i fa que subestimi altres llibres que si els llegeixes en el moment adequat i en el lloc adequat no tenen desperdici!!

    Enhorabona per la web, i res, convidar-vos a la Llibreria el Cucut, que la podeu trobar al facebook, i que se situa a l’Empordà d’aquesta novel·la, a Torroella de Montgrí.

    Vaig cap a Ciutadella!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.