A peu per la llitera

Títol: A peu per la Llitera (Viatge a la frontera de la llengua)
Autor: Josep Maria Espinàs
Pàgines: 191
Editorial: La Campana
ISBN: 84-86491-38-X

No puc negar que m’agraden els llibres de la sèrie A peu per… d’en Josep M. Espinàs.

Aquest estiu he volgut recuperar-ne A peu per Mallorca (Sense veure el mar) i un cop llegit aquest em vaig entusiasmar i vaig acabar llegint-ne tres més: un que ja havia llegit (A peu per la Llitera) i A peu pel Matarranya (Viatge a l’Aragó que parla català) i -un de molt curiós- Viatge pels grans magatzems.

Aprofito el títol de referència per a fer un comentari global sobre aquesta col·lecció de llibres d’en Josep M. Espinàs que compten amb una llarga corrua d’entusiastes lectors entre els quals tinc el plaer de comptar-m’hi.

L’autor aconsegueix fer-nos partícips de les seves sensacions. Així, en sentirem xops quan l’Espinàs camini sota la pluja; ens sentirem entresuats quan ell i la seva acompanyant, l’Isabel Martí d’Edicions La Campana, caminin, tot havent dinat, sota un rigorós sol; i en els llibres que tenen per escenari terres de l’àmbit lingüístic català coneixerem les seves entranyables modalitats dialectals que Josep M.Espinàs ens transcriurà fidelment.

Josep M. Espinàs també ha escrit llibres sobre caminades fetes per diverses contrades de l’estat espanyol (Euskadi, Galícia, Extremadura, Andalusia o les terres de Castella) que recomano llegir.

Share

Un pensament a “A peu per la llitera

  1. Montserrat Brau

    Jordi, avui he vist a Facebook un llibre retocat que es titulava “A peu per La Comarca” i simulava el paisatge d’El senyor dels anells. M’ha fet gràcia!
    No n’he llegit cap, d’aquests llibres, però quan sentia l’Espinàs amb en Bassas sempre pensava “un dia en llegiràs algun”… encara no ha arribat el moment, però sé que arribarà! Gràcies per fer-me’n memòria!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.