El fenomen de Juego de Tronos

Títol: Juego de tronos. Canción de hielo y fuego 1.
Autor: George R. R. Martin
Editorial: Gigamesh
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-96-20840-7

L’Oriol se’ns estrena al Nosaltres ressenyant-nos, més que un llibre, un fenomen mundial.

Després que el totpoderós canal de televisió americà HBO hagi adaptat a sèrie -molt bona, per cert- la primera entrega de la saga de George R. R. Martin, ens arriba el comentari d’un llibre que ja comença a ser complicat de trobar a les llibreries!

Per què? L’Oriol ens ho explica!

Juego de Tronos és la primera entrega de la colossal Canción de Hielo y Fuego. Capítol a capítol anirem desgranant una molt ben cosida història de vassalls i senyors, dames, llops, cavallers i altres éssers fantàstics; una galeria de personatges a través dels quals ens endinsem en aquesta aventura, en aquesta prodigiosa fantasia.

És inevitable la comparació amb Tolkien, però si us deixeu endur per aquesta immensa epopeia, podreu gaudir de pinzellades de Wallace, Graves, Conrad, Hoffman o fins i tot Poe. Un treball acurat, d’orfebre, per fer-nos gaudir una bona estona.

Això és evidentment el que ja us podíeu imaginar que us trobaríeu a Juego de Tronos, però quin és el toc especial, l’ingredient secret que George R. R. Martin ens ha reservat? Hi ha èpica, hi ha honor, hi ha vincles sagrats i amors de mite,… però per sobre de tot això hi ha una increïble i riquíssima relativitat moral, una manca d’innocència molt pròpia dels nostres dies que es converteix en el motor de tota l’acció i en el ganxo d’aquesta monumental saga.

Pels mandrosos, pels atrafegats, els curiosos o els addictes confessos, l’omnipotent HBO n’ha realitzat una sèrie de televisió força fidedigna però amb una mica (bastant) més de pit i cuixa, que sempre fa de bon passar i amaneix aquesta trepidant i addictiva aventura.

Share

Un pensament a “El fenomen de Juego de Tronos

  1. Montserrat Brau

    Oriol, el meu marit s’ha llegit el primer i em deia “als qui els ha agradat la sèrie, els semblarà que ara en llegeixen el guió!”. Enganxa, oi? Bé, moltes gràcies posar el “Nosaltres” tan al dia 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.