Un escàndol sense importància, de Carles Casajuana

Títol: Un escàndol sense importància
Autor: Carles Casajuana
Pàgines: 210
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
ISBN: 978-84-664-1428-9
Preu: 18€

Crec que les coses només tenen importància si nosaltres n’hi donem. I és precisament això el que va pensar en Rafael Masferrer quan una fotografia seva on sembla estar nu i en companyia d’una noia jove apareix al diari.

En Masferrer és un home de negocis casat i amb dos fills universitaris. Propietari d’un bufet d’advocats a Barcelona i president de la secció nacional d’una ONG internacional contra la corrupció, es veurà immers en una situació delicada que anirà empitjorant la seva situació laboral i crearà un clima familiar una mica enterbolit.

Escrita des de la perspectiva de tres personatges, en Carles Casajuana ens porta aquesta novel·la carregada de certa crítica a l’actual societat que ens envolta, on es pot extorsionar i intimidar a un o altre sense que això suposi cap mena de problema.

Després de l’èxit de L’últim home que parlava català, aquesta nova novel·la, que en un principi, segons el meu parer, no sembla apassionant, acaba atrapant al lector fins al punt que no vols deixar de llegir-la per poder saber-ne el desenllaç.

Share

5 pensaments a “Un escàndol sense importància, de Carles Casajuana

 1. comunicadora

  Elisabeth, gràcies pel teu comentari. Jo la vaig devorar en una tarda. Els personatges em van atrapar des del primer moment. Casajuana té la capacitat de fer-los vius des de la seva primera aparició en la història!

 2. Elisabeth

  Tens raó Comunicadora; tot i que a mi no em va ‘enganxar’ des d’un primer moment, si que és cert que el personatge té una aura magnífica que t’enlluerna. És d’aquells personatges que t’acompanya cert temps després d’haver acabat la novel·la.

 3. Jordi Príncep

  A mi també em costa una mica enganxar-m’hi, però a mida que anava avançant en la lectura del llibre, notava com quedava atrapat en la teranyina complexa de trampes, difamacions, xantatges, etc. que en Casajuana fa viure els personatges principals d’aquesta obra i que acaben enganxant-ne el lector.

 4. Montserrat Brau

  Jordi, això de quedar enganxat en la teranyina de trampes, difamacions, xantatges… sembla que parlis de la secció d’economia o política dels diaris!
  Bromes a banda, aquest entusiasme unànime s’encomana!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.