Un Pequeño Problema

En Xevi, a qui encara no teníem el plaer de conèixer al nosaltres, ens comenta  Un pequeño problema, d’Anna Viladomiu. Llegiu, llegiu…

Títol: Un Pequeño Problema
Autor: Viladomiu, Anna
Editorial: Flamma Editorial
Col·lecció: “Un mundo de mujer”
Pàgines: 203
ISBN: 978-84-937283-9-7
PVP: 18,00€
Edició: 1a, 2010

Llibre de debut de l’autora. Lleuger, amè i fantàsticament ben encarrilat.

Si l’autora confessés, ens diria que a la història que s’hi narra, no tot és cert… i és que el color principal n’és el de l’adaptació de les pròpies vivències i algunes que gairebé ho han estat.

Amb un to desenfadat i potser massa sofisticat (que recorda a la sèrie de “Sexe a Nova York”) se’ns transporta a les vivències de Rita i de Carola, entre el seu darrer viatge a París i el seu retrobament 25 anys després. En el camí de la lectura veurem com tant una com l’altra, per senderes paral·leles, intenten assolir cadascuna la seva pròpia meta a la vida.

A ambdues, les hi acompanya Rous (per Rosa en anglès); un personatge que esdevé en tota aparició, l’autèntica vàlvula d’escapament del missatge que s’amaga entre línies: “Viu el moment i gaudeix del què tens; Marca’t fites assolibles i seràs fàcilment feliç”.

Una cerca de la felicitat amb un sortit d’anècdotes ben diverses, i situacions força convulses, que versen moltes vegades sobre temes tant transcendentals con inherents en el gènere humà: l’enamorament, la infidelitat, la realització personal, i fins hi tot la mort.. encara que tots ells es tracten sota estricta desdramatització.

Malauradament, aquesta desdramatització li resta força al llibre, i fa que no arribi a apassionar-nos el més mínim.

De fet, peca d’excessiva frescor i brevetat, fins hi tot en la ironia dipositada en moltes “escenes”.

Hom augura una adaptació cinematogràfica, que millori l’original en tant que es recreï en els successos (que en són molts, i molt prometedors).

Ja ho sabeu doncs, per desconnectar, un bàlsam fet novel·la.

Share

Un pensament a “Un Pequeño Problema

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.