Vaclav i Lena

Títol: Vaclav i Lena
Autor: Haley Tanner
Editorial: El balancí
Col·lecció: El balancí
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-2976-822-0
Preu: 19,90€

La Mònica se’n estrena -per fi!- al Nosaltres amb Vaclav i Lena, de Haley Tanner. Al principi va semblar que li costava una mica… però al final, li ha agradat molt!

El llibre Vaclav i Lena narra la història d’amor entre aquests dos personatges. Una història que neix quan són dos nens que es troben a Brooklin a inicis de la dècada dels 90, essent ell un aspirant a mag i ella la seva ajudant, i que va creixent mica en mica i es fa adult a l’adolescència quan els dos es retroben vuit anys després.

En Vaclav vol ser prestidigitador i és un individu amb molta facilitat per l’anglès, l’idioma que els seus pares (russos) volen que aprengui per esdevenir un “autèntic home americà”, mentre que la Lena és bastant més tímida, té alguna dificultat a l’hora de relacionar-se amb el seu entorn, i, sobretot, té  la necessitat d’omplir un forat del seu passat: no sap absolutament res dels seus pares, que van desaparèixer d’un dia per l’altre sense deixar rastre quan era molt petita.

Brooklin és l’escenari, primer dels seus jocs de màgia, i després de la recerca que Vaclav i Lena fan en el passat d’ella, intentant descobrir què va passar amb els seus pares a la Rússia postsoviètica de la qual va fugir amb la seva tieta. Tot això, a moments, plantejant escenaris força dramàtics però que val la pena seguir llegint perquè us portaran a un final sorprenent!

Tot i aquest escenari dramàtic que us he plantejat, la màgia entre els dos personatges va creixent a mida que transcorre el llibre fins a construir una història que val molt i molt la pena.

El llibre m’ha agradat, sobretot pel personatge de Vaclav. I és que, després de descobrir el passat de Lena… també fa màgia!

¿Quina? L’haureu de descobrir vosaltres…

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

2 pensaments a “Vaclav i Lena

  1. Carina

    El descobriré segur, sé que m’agradarà només pel que dius. M’encanta la barreja russos immigrants a Amèrica, tinc un molt bon record recent Ciutat de lladres de David Benioff i me n’has fet agafar ganes. I després de llegir el primer capítol (i part del segon) m’he quedat amb ganes de més. Pinta molt bé, tinc ganes de veure i descobrir el talent d’aquesta jove escriptora de 28 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.