Ciutat d’espies, de Jordi Solé

Títol: Ciutat d’espies
Autor: Jordi Soler
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 336
ISBN: 978-84-6641-475-3
Preu: 19,95€

Quan vaig llegir que el Ciutat d’espies del Jordi Soler parlava d’una arma anomenada el Martell de Thor, el “Marvel zombie” del meu interior va dir “ha de ser meu, el meu tresoooor…”. El poderós Thor és un dels meus personatges favorits, ja des de petit. Després em vaig asserenar i, una vegada passades les palpitacions i la suor freda, vaig veure que el Martell de Thor no ho era en sentit literal (un martellot de pedra uru anomenat Mjolnir), sinó que era un sistema que feia servir les descobertes de Nicola Tesla amb l’electricitat com a arma.

Tot i aquesta descoberta, el llibre no va perdre interès, sinó que en va guanyar, i per mèrits propis. Tal i com explica la sinopsi, el protagonista és un redactor del Diari de Barcelona anomenat Pol Vidalés reclutat per l’MI6 britànic per aconseguir el Martell de Thor, que el seu creador (suec, d’aquí el nom de la mitologia nòrdica) vol vendre als russos a la ciutat neutral de Barcelona. El país que tingui aquesta arma a les seves mans podria guanyar la Gran Guerra (el llibre està ambientat l’any 1915, temps abans que s’inventés la frase “segones parts mai van ser bones”, referint-se a la II Guerra Mundial) i convertir-se en l’amo de tot Europa en el procés. A partir d’aquí, se succeeixen tot un seguit de situacions, quan totes les faccions implicades (els russos seguidors del Tsar, els alemanys seguidors del Kàiser, els francesos, els anglesos, i uns bolxevics independents) fan els seus moviments per tota la geografia de la ciutat per aconseguir l’arma.

El llibre passa molt ràpid, ja que no pots parar de llegir per saber què passa. A més, l’escriptor ens endinsa en els carrers de la Barcelona de fa 97 anys, coneixent els locals, els carrers, les places, la gent que hi vivia… Segur que es podria fer una ruta cultural amb totes les coses que es poden arribar a aprendre de la Ciutat Comtal a través d’aquest llibre. Fins i tot hi surt Joan Gamper i el Football Club Barcelona (llavors es deia així)!

En fi, si voleu llegir un llibre d’espies trepidant i, a més, ambientat a Barcelona, aquest és el vostre llibre! Tindreu sorpreses fins a la darrera paraula del llibre. I, quan dic darrera, és literal! 😉

Aquí teniu el primer capítol en pdf i el booktràiler:

Share

6 pensaments a “Ciutat d’espies, de Jordi Solé

  1. comunicadora

    Montserrat! Aquesta és una novel·la d’aquelles que la veus mentre la llegeixes! És àgil i molt entretinguda! El regal ideal per aquells que necessiten una mica d’acció!

  2. Albert Portell

    M’ha encantat llegir-me el llibre! Tant per la seu contingut com per les seves descripcions de la Barcelona de principis de segle. Una novel·la realment frequíssima i molt amena, amb molta acció, història i una pinzellada d’humor!
    Realment un autèntic plaer poder-l’ho llegir…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.