Fes-ho!

Títol: Fes-ho!
Autor: Seth Godin
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: Àtrium
Pàgines: 104
ISBN: 978-84-9809-208-0
PVP: 12€

L’Albert és un dels individus amb un esperit més emprenedor que tenim entre Nosaltres. És per això que quan ens va arribar el Fes-ho! de Seth Godin (un gurú del ram!) no ho vam dubtar ni un moment. Aquí en teniu la ressenya:

Quan trobes un llibre de les dimensions del llibre Fes-ho!, que et ve amb un llampant taronja i amb els suggeridors subtítols de “El manifest de l’emprenedor” i “Quan va ser l’últim cop que vas fer una cosa per primera vegada?”, crec que no podem fer l’orni sobre el que estem a punt de llegir.

L’estil és directe repartint dades i exemples clars, en un format de petits punts que van evolucionant dins d’un fil argumental. És un llibre que bàsicament mobilitza i emociona, que porta a convèncer amb arguments aquells qui per por no tenien pensat innovar, o que dóna l’empenta final a aquells que sempre troben una excusa racional per no fer les coses que farien si es tiréssin de cap cap als seus projectes personals.

Sent un autor nord-americà, cita exemples de biografies de compatriotes que potser no són prou conegudes pel lector europeu però he d’esmentar dues coses: l’important és el fet que explica i no tant qui ho va fer; i valoro l’esforç del traductor en emprar frases fetes i expressions pròpies catalanes.

Actualment estan sortint moltíssims llibres cridant-nos a la iniciativa, a ser emprenenedors en temps de crisi i aquest n’és un d’interessant i de ràpida lectura que ens podem atrevir a tenir com a llibre de capçalera i anar llegint-ne fragments a mida que necessitem aquesta empenteta, com si d’un llibre d’autoajuda es tractés.

Share

Un pensament a “Fes-ho!

  1. Montserrat Brau

    Albert, moltes gràcies per fer-li un espai a la “no-ficció” entre nosaltres, tot i que si mirem el TN, no sé fins a quin punt ficció i no ficció es barregen, amb això de la crisi… Serem emprenedors i, per començar, apagarem la tele!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.