El Mecanoscrit de l’origen del Batxillerat

@Ed_62 @Grup62 #Mecanoscrit

Nosaltres, inaugurem una setmana dedicada al Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo, tal com us vam anunciar que faríem quan van parlar dels #50anys d’Edicions 62. Abans de res, deixeu-me dir que l’enceto jo perquè volia començar donant les gràcies a tots els qui hi heu volgut contribuir (si us ho esteu pensant, encara hi sou a temps, si voleu, enviant els comentaris a nosaltresllegim@clickart.cat). De debò que em sembla que per coses així té sentit que tots plegats estiguem a la xarxa, no ho trobeu?

Bé, no m’enrotllo més que l’Alba i el Dídac m’estan esperant… de fet, m’esperen des del juny de 1987, quan vaig acabar primer de BUP i vaig endreçar un llibre de lectura que -aleshores no ho podia ni imaginar- m’ha acabat acompanyant en quatre pisos diferents. N’han caigut altres, pel camí, però aquest Pedrolo sempre l’he acabat posant a la pila dels “sí, es queda”. Per què? Doncs perquè per a mi (i això no és res original) és més que un llibre: va ser l’entrada a les lectures “d’adult” amb totes les de la llei. Jo havia deixat les monges i havia començat “l’insti” aquell curs; m’hi vaig trobar un grup de professors entusiastes que ens van obrir els ulls a la literatura catalana moderna i contemporània. Així, Edicions 62 va arribar a casa amb en Vinyoli, la Montserrat Roig, la Rodoreda, en Carles Riba, en Calders… i és que – oh, gaudi dels déus! – els llibres de recomanació escolar es podien triar!

Me’n recordo bé, d’aquell “L’Alba, una dona de 18 anys, bruna i prenyada…”. He anat a buscar el llibre i, efectivament, ho diu així mateix. Encara hi ha coses inalterables. Per sobre de les paraules hi ha caiugut només un tel groc i una familiar olor de paper antic, tot i que… l’Alba era tres anys més gran que jo, en aquella època, i ara en té 22 menys. Com no hem canviat!

Títol: Mecanoscrit del segon origen
Autor: Manuel de Pedrolo
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Educació 62
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-9267-235-6
PVP: 10,95€

Share

2 pensaments a “El Mecanoscrit de l’origen del Batxillerat

  1. Ruben

    Un llibre imprescindible de la literatura catalana. És un dels meus llibres favorits. Me l’he llegit quatre cops i m’estan ganes de tornar-l’ho a llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.