El misteri de l’assassinat del bisbe de Barcelona, de Ponç Feliu i Miquel Mir

@Grup62 @Ebook62

El Xavi se’ns estrena al Nosaltresllegim amb un llibre de recerca historicoperiodística. Poca broma! Aquí teniu el seu escrit:

Nosaltres, aquest és el primer llibre que ressenyo… així que intentarem fer-ho el millor possible!

El misteri de l’assassinat del bisbe de Barcelona, de Ponç Feliu i Miquel Mir, és un llibre que pretén aclarir què va passar amb el bisbe de Barcelona quan, després de l’alçament del general Franco, el 1936, els republicans, anarquistes, CNT’s, FAI’s i derivats van aprofitar el caos del moment per carregar-se’l. A ell i a la gent de dretes i de missa.

Durant el llibre anem descobrint la versió oficial a partir de la documentació que han buscat els autors en els arxius del règim franquista, i després, diferents versions, amb diverses fonts escrites i testimonis que contradiuen els fets tal i com els narren els nacionals.

És un treball rigorós d’investigació que es basa, i molt, en papers que els autors transcriuen paraula per paraula, i també algunes fotos que ens mostren els protagonistes dels fets, de manera que part del llibre és llegir els escrits del règim franquista o de la resta de faccions del bàndol republicà.

Potser no és el tipus de llibre que estic acostumat a llegir. Jo sóc més de narrativa, però també de biografies… que no deixen de ser llibres de no ficció, i en aquest sentit no m’ha acabat de convèncer.

Malgrat tot, crec que pot ser un molt bon llibre per tots aquells que estiguin interessats en aquell període convuls que va viure la ciutat de Barcelona després de l’“alzamiento nacional” i que tenia tants partits i protagonistes com una tragèdia shakespeariana. Perquè això no ho pot negar ningú: va ser una tragèdia. Per tots els bàndols.

Títol: El misteri de l’assassinat del bisbe de Barcelona
Autors: Ponç Feliu i Miquel Mir
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: Visions
Pàgines: 200
ISBN: 978-84-9809-213-4
Preu: 17,50€

Share

2 pensaments a “El misteri de l’assassinat del bisbe de Barcelona, de Ponç Feliu i Miquel Mir

  1. Lluís-Emili

    Benvingut Xavi! gràcies per la recomanació. I qui vulgui una versió més “narrativa”, amb fantasmes i tot, que recordi que el Premi Sant Jordi d’enguany “Crim de sang” de Sebastià Alzamora està inspirat en aquests mateixos fets.

  2. admin

    Ens sumem a la benvinguda i posem un link cap a la recomanació narrativa d’aquests fets del Lluís-Emili!
    Aquí teniu la ressenya del Crim de sang del Sebastià Alzamora que ens va fer la Fita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.