L’exclusiva!, d’Annalena McAfee

@Ed_Empuries @Grup62

L’exclusiva! és la primera novel·la de la periodista anglesa Annalena McAfee, dona del reconegut escriptor -també anglès- Ian McEwan.

Amb una experiència professional de més de trenta anys en diversos camps del periodisme, McAfee s’ha atrevit a fer una crítica entre feroç i satírica dels budells del periodisme actual -i més concretament del funcionament intern dels diaris i suplements-, que amb les noves tecnologies es troben en una fase d’experimentació i evolució constant, no sempre positiva.

És així com anem descobrint els entrebancs amb els quals topa una jove periodista, Tamara Sim, que escriu columnes de safareig però que vol prosperar, a l’hora de poder entrevistar l’Honor Tait, una periodista veterana i reconeguda socialment per haver estat corresponsal de guerra i haver conegut els prohoms més importants del segle XX. Aquesta la menysprea -i deixeu-me dir que no sempre sense raó ni motius- pel seu baix nivell intel·lectual i cultural però al final, en certa mesura, la necessitarà per millorar la seva imatge… I no us explico més perquè heu de llegir la novel·la.

Paral·lelament al tema de l’entrevista, durant la narració, l’autora ens fa una radiografia de les relacions i lluites que existeixen en les redaccions dels diaris i entre diversos mitjans d’un mateix grup editorial per aconseguir una exclusiva.

Nosaltres, aquesta és un novel·la molt entretinguda i amb certs punts d’humor que us provocaran més d’un somriure. Un llibre d’aquells que necessites seguir llegint fins al final per la curiositat que genera, i que crea en el lector aquella necessitat de conèixer el desenllaç de la trama.

Títol: L’exclusiva!
Autor: Annalena McAfee
Editorial: Empúries
Col·lecció: Anagrama/Empúries
Pàgines: 368
ISBN: 978-84-9787-801-2
Preu: 19,90€

Share

3 pensaments a “L’exclusiva!, d’Annalena McAfee

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.