El safareig dels morts

Títol: El safareig dels morts
Autor: Marta Banús
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-6641-454-8
PVP: 18,90€

L’Adrià s’ha llegit El safareig dels morts, de la Marta Banús, i la primera conclusió que en treu és esfereïdora! Aquí en teniu la ressenya:

Es pot dir que és el primer cop que m’alegro que algú mori.

Marta Banús, autora d’El safareig dels morts, m’ha transportat a una visió més fosca del modernisme català. En una colònia industrial, propietat dels senyors Bartet, s’ha comès l’assassinat de la majordoma del mossèn, on l’inspector Ruscalleda haurà de burxar en els tapissos de mentida i hipocresia teixits al llarg i ample de la colònia i la vil·la veïna, on les tafaneries en són l’entreteniment estrella.

Al poder endinsar-me a l’època amb una total precisió, he estat capaç de poder estar a la ment d’un inspector judicial amb un fosc passat a l’Àfrica, un noi malcriat de bona família, una noia que somia amb un futur millor a Barcelona i altres personatges extremadament realistes d’una llarga llista, cortesia de l’autora.

Té un començament tranquil, però un final apassionant. I no patiu, que devorareu totes i cadascuna de les pàgines d’aquesta novel·la tal i com he fet jo: un cop comenceu, no podreu parar.

Gràcies a l’exactitud crònica i l’entrellaçament de la història, considero que és una gran obra literària, que recomano a tots els fans de la novel·la negra, o els que volen iniciar-se en el gènere, ja que hi trobaran una Catalunya modernista més enllà dels murs i rosetons del cèlebre arquitecte Antoni Gaudí.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

7 pensaments a “El safareig dels morts

 1. Albert

  Crec que té un valor especial que l’autora sigui novell. El millor de la novel·la és la manera com t’endinsa en la vida quotidiana d’una colònia tèxtil, en aquest cas està inspirada en la de Can Vidal, a Puig-Reig. Sense adonar-te, seguint les investigacions d’en Ruscalleda, estàs vivint a la colònia. L’enhorabona!

 2. Montserrat Brau

  Albert, Quadern de mots, Adrià, coincideixo amb tots vosaltres que aquesta novel·la, començant pel títol, fa molt de goig! I, efectivament, és un motiu d’alegria que una escriptora novell gaudeixi d’una merescuda bona acollida. Mon pare va viure a Gironella i em penso que acabo de descobrir el llibre que li regalaré per Sant Jordi! Moltes gràcies!!

 3. JOAN BRUNA

  Una gran novel.la que ens presenta a una gran autora. El fet de ser novell, nomes vol dir que encara no s’havia atrevit, no que hi hagin molts de punts a millorar.
  Es te que llegir aquesta obra. ¡¡

 4. Adrià

  Ella mateixa es defineix en el llibre: viu, desprès escriu. Una mostra més que l’experiència és la millor aliada a la vida. Espero amb candaletes la seva pròxima novel·la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.