Els assassins de l’emperador, de Santiago Posteguillo

@ColumnaEdicions @Grup62

L’Anna Garcia s’ha apuntat a ser una de Nosaltres fent-nos la ressenya d’Els assassins de l’emperador, de Santiago Posteguillo. Aquí en teniu la seva ressenya:

La novel·la narra la història del món romà i de Marc Ulpi Trajà des de l’any 63 dC, quan aquest tenia onze anys, fins al seu ascens com a primer emperador hispà o no nascut a Roma.

És una novel·la llarga i per tant té lloc pertot. Hi ha les famoses intrigues romanes, batalles, combats de gladiadors, caiguda i entronització de dinasties, persecució de cristians, un emperador (Domicià) que va ser una “perla”… I tot amanit amb drama, història, romanticisme, intriga, suspens, etc.

La línia entre realitat i ficció és molt fina, però el rigor històric és marcat i documentat. La lectura és àgil, amena i enganxa. Plena de personatges, on fins i tot la gran quantitat de secundaris tenen un paper principal quan els arriba el torn.

La tensió i el suspens no ens abandona, no s’ha de sucumbir a la possible temptació d’avançar més depressa (saltant endavant). Us perdríeu molts moments àlgids.

El llibre està estructurat en vuit “llibres”, el primer d’aquests com a escena retrospectiva. Excepte aquest petit aperitiu, que no sabrem com acaba fins al final de la novel·la, se segueix un ordre cronològic. I amb el trenta-cinc anys narrats i nou emperadors, Déu n’hi do!, no podreu parar de llegir. I, a més, per no perdre’ns tenim uns apèndixs que si ets profà són una delícia.

Només romanc a l’espera que si hi ha una continuació no trigui gaire la traducció al català en relació a l’original.

La Lia ja ens en va parlar fa un temps d’aquest llibre

Títol: Els assassins de l’emperador
Autor: Santiago Posteguillo
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 1216
ISBN: 978-84-6641-505-7
Preu: 22,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.