Mai tornarem a ser les mateixes, de Brenda H. Lewis

@ColumnaEdicions @Grup62

La Mireia ens porta un comentari d’una lectura molt recent…

He tingut el plaer de llegir la novel·la Mai tornarem a ser les mateixes, de l’autora Brenda Lewis. La història narra les vivències de la Maica, una dona de mitjana edat i reconeguda advocada, gràcies a la qual coneixerem al seu cercle més proper. Amb ells viurem estones molt divertides com ara escapades per vacances en què sorgeixen històries d’amor, festes d’aniversari sorpresa, nits boges i còmiques de karaoke, cites a cegues…

L’autora emmarca totes aquestes situacions en l’època actual i el nucli de la història l’emplaça a Barcelona i a d’altres llocs coneguts i totalment reals. Així ha aconseguit que des de la primera pàgina fos partícip de totes les vivències de la protagonista i no he pogut deixar de llegir ni de riure fins a l’última pàgina.

La Maica és una dona moderna i pràctica, abandonada per un pilot just després d’adoptar la la Xin, una petita perla xinesa de quatre anys. L’abandonament la traumatitza i a la vegada l’enforteix, però és un personatge ple de dubtes i cabòries, que es fan patents en totes les seves exageracions mentals interiors; amb les quals m’he identificat i he rigut moltíssim.

La Xin actualment té 13 anys. És un suport per a la Maica, hi ha molta complicitat entre elles, tot i que la precocitat i els tocs d’humor de la nena fan que la Maica pateixi lleus “atacs de miocardi” que frena amb Trankimazin a dojo. La seva situació de mare soltera l’obliga a buscar ajuda i així és com troba la Sasa, l’amiga lesbiana promíscua que passa a formar part de la vida d’una col·lega anomenada Violeta.

La Rossi, en canvi, és una famosa consellera televisiva i gran amiga que l’animarà, juntament amb la Leticia (la seva mare), a no tancar-se amb els homes i a tenir una mínima i innocent predisposició. Així coneix al Jean Claude, un dofí sexi i francès, que aconseguirà que la Maica baixi la guàrdia amb un simple ‘ànec amb anous’ a la seva bonica casa de camp.

Queda confirmat que MAI no és tard per enamorar-se i que el típic tòpic de ‘qui no busca, troba’ es compleix.

Malgrat les diferències entre la Maica i jo, hem viscut juntes i com una sola dona aquesta història. I sovint hem empatitzat amb les ràfegues semi paranoiques i molt divertides, que de ben segur us faran passar molt bones estones.

Títol: Mai tornarem a ser les mateixes
Autor: H. Brenda
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 272
ISBN: 978-84-6641-544-6
Preu: 13,99€

Share

2 pensaments a “Mai tornarem a ser les mateixes, de Brenda H. Lewis

  1. comunicadora

    Mireia, a mi em va passar el mateix. Tot i la diferència d’edat de la Maica i la meva, el llibre crea un gran vincle entre la protagonista i la lectora. Fins i tot hi ha sentiments i emocions que són universals en l’univers femení. Tan i fa l’edat. És el regal ideal per totes aquelles que s’acosten als 50 però també ho és per totes les dones que creuen en elles mateixes. Un llibre molt recomanable!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.