El meu pare és un mafiós, de Lluís Garcia

@llibresjoves @Grup62

Nosaltres, m’he llegit un llibre que m’ha fet pensar en quan vaig llegir Mecanoscrit del segon origen. Jo era llavors molt jove i vaig tenir la sensació que allò era “una novel·la per a adults”. Bé, doncs, ara em penso que els joves que llegeixin El meu pare és un mafiós del Lluís Garcia poden pensar el mateix. Per què? Doncs perquè la història és moderna i trepidant, s’expressa sense contemplacions amb un lèxic jove i desenfadat i relata episodis sexuals sense massa embuts (tot i que, no patiu, no és pornografia, eh?).

A propòsit d’aquest darrer punt, m’agradaria explicar-vos què em va passar a casa; em sembla que us farà gràcia… La meva filla (acabada d’entrar en l’adolescència) i jo vam decidir llegir-la plegades: cadascuna avançava individualment fins a un punt i a la nit, juntes, fèiem un capítol que jo llegia en veu alta. Així, vam anar patint amb les peripècies de l’Aleix, un noi de disset anys que descobreix sobtadament que el seu pare és un mafiós. Abans de sopar jo m’havia de posar al dia i avançar fins on ella ja havia arribat amb delit, perquè a l’hora d’anar a dormir volíem comentar què ens havia semblat i avançar una mica més. L’atzar va voler que em toqués llegir això:

Sí. Encara era verge. Fins a aquell moment les experiències més intenses que havia tingut havien estat una mena de 69 estrany amb una nòvia de campaments (realment va ser tan poca cosa que més que un 69 es podria dir que va ser un 34) i un parell de masturbacions mútues en dos lavabos (una als cinemes Bosque i l’altra en un bar de Gràcia que no recordo com es diu).

Em va fallar una mica la veu. Jo vaig mirar de fer com si res i ella no va preguntar, així que vam seguir el camí que ens va portar fins al següent episodi, i l’altre i l’altre fins arribar a esbrinar per què la novel·la pot començar amb aquesta anòmala frase:

Em deia Aleix i tenia disset anys. Ara estic mort.

Allò que dèiem: llegir ens fa grans!

Títol: El meu pare és un mafiós
Autor: Lluís Garcia
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Vostok
Pàgines: 128
ISBN: 978-84-9932-821-8
Preu: 12,95€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.