No saldré vivo de este mundo, de Steave Earle

@ElAlephEditores @Grup62

La Mireia s’ha llegit el No saldré vivo de este mundo de l’Steave Earle i no només ha quedat corpresa, esblaïmada i esmaperduda amb aquest llibre. Li ha agradat… molt! Llegiu, llegiu!

Llegir aquest llibre de Steave Earle ha estat un regal per als meus sentits.

Aquesta novel·la s’emmarca en l’època dels setanta a l’estat de San Antonio, en un dels seus barris més baixos, i tracta la història d’un metge i de com l’abús de les drogues el porten a la perdició.

Doc, que és com es fa dir el metge actualment, era un doctor d’èxit que ho tenia tot. Aquesta és la seva història: la novel·la comença amb una situació en la qual en Doc ja ha perdut la llicència per a poder exercir la medicina, i amb ell viurem i veurem com es guanya la vida d’una forma poc lícita i del tot il·legal per tal de poder mantenir el seu vici.

Però com diuen, encara que això no sempre es compleixi, a les bones persones la vida els dóna la seva recompensa, ja que el nostre Doc coneixerà la Graciela, una immigrant mexicana que li canviarà la vida. I no només la seva, sinó també la de moltes altres persones que necessiten un canvi, reinventar-se i poder començar de zero per poder ser feliços.

És una novel·la en la qual la immersió és molt fàcil, les descripcions de l’autor són detallades i et transporten a les mateixes sensacions que estan vivint els nostres protagonistes. L’empatia i les connexions amb ells han estat brutals, encara que mai he compartit ni compartiré els jocs d’en Doc amb les drogues i el modus vivendi que adopta.

En aquesta història hi tenim un personatge que vull remarcar que és en Hank, un pacient d’en Doc que és mort, però que el protagonista pot veure i amb qui pot interaccionar cada vegada que es “xuta”. Els diàlegs són interessants i suscitaran molts dubtes, tant al personatge com al lector.

Aquesta novel·la reflecteix que hi ha aspectes i estrats de la societat que segueixen vivint de la mateixa manera que en aquella època. Sense deixar al marge la corrupció que existia, existeix i persistirà.

Prostitutes, ionquis, lladres, jovenetes que avorten de forma clandestina… tots ells ens acompanyaran en el transcurs d’aquesta intensa història.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: No saldré vivo de este mundo
Autor: Steave Earle
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y clásicos
Pàgines: 392
ISBN: 978-84-1532-543-7
Preu: 18€

Share

Un pensament a “No saldré vivo de este mundo, de Steave Earle

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.