Pura sang, d’Ada Castells

@Ed_62 @Grup62

Si heu llegit alguna vegada algun dels meus escrits sabreu que la novel·la gòtica és un dels meus gèneres preferits. Suposo que és herència de les novel·les d’Edgar Allan Poe i de Lovecraft que vaig llegir quan era molt més jove i que van marcar la meva joventut (The Cure i Depeche Mode són dos dels meus grups preferits, haig de confessar-ho).

D’aquí que Pura sang m’hagi semblat una bona lectura, perquè barreja terror gòtic amb terror quotidià. Quina por, quan no només els somnis són terribles sinó que la realitat pot ser encara pitjor!

La Sílvia es trasllada a viure a Menorca amb el seu marit, l’Artur Solivella, hereu d’una família menorquina. Veu com la família l’aparta de tot, fins que té un fill. Aleshores comença una etapa de terror per a la Sílvia: sent rialles i presències per la casa pairal i quan es gira no hi veu res. El seu fill neix amb una petita deformitat als dits i descobreix que és una malaltia congènita de la família Solivella; un tipus de càncer.

A partir d’aquesta premissa, Ada Castells desenvolupa una història trepidant en la qual la Sílvia ha de lluitar contra la realitat, contra els terrors, contra la imaginació i contra la família per poder salvar la vida del seu fill. Tindrà ajudes, però no sempre seran tan bones com ella desitjaria. O potser sí, però potser és que la Sílvia no sap estimar. Un altre terror per a ella i per a la societat: una mare sense amor!

Pura sang és una història de superació personal i un relat sobre la transformació voluntària de la realitat per part d’una dona jove, la Sílvia, que durant molts anys s’havia deixat portar per les circumstàncies.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Pura sang
Autor: Ada Castells
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-2976-981-4
Preu: 19,50€
Premi Sant Joan 2012

Share

6 pensaments a “Pura sang, d’Ada Castells

 1. Montserrat Brau

  Quina sopresa més inesperada, aquesta trama! Saps que per alguna raó no em pensava que la novel·la fos així? I trobo que aara que sé més de què va em crida l’atenció!! Gràcies per obrir-me els ulls!

 2. Jordi Príncep

  A mi també m’agraden aquests tipus d’històries. De fet encara que eren una mica kisth ( no sé si s’escriu així) sóc un entusiasta de les pel·lícules de terror amb ambient gòtic produïdes per la mítica Hammer Films. La que va produir tota aquella sèrie de pel·lícules de Dràcula protagonitzades pel Christopher Lee i el malograt Peter Cushing.

 3. Alexandra

  Home, Jordi, aquestes pel·lis són realment molt kitsch! Has mirat les del Vincent Price basades en novel·les del Poe? Crec que et farien el pes!

  Montse, ànims! Segur que descobriràs que la trama et dóna moltes sorpreses!

 4. Guadalupe Ortiz de Landàzuri

  L’estic llegint i m’agrada molt. Trobo que té molta força narrativa. Per a mi és un mig d’història psicològica, terror, ambient gòtic: molt encertat el to!
  Si voleu, ja us diré quina és la meva opinió final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.