Palmeres en la neu, de Luz Gabás

@ColumnaEdicions @Grup62

Aquí hi ha cacau… però cacau “Sampaka”! Del de Guinea Equatorial!

D’homes emprenedors sempre n’hi ha hagut, això no és nou, però no s’acaba el món fent les Amèriques…

És l’any 1953 i en Kilian abandona la neu d’Osca per començar amb el seu germà el viatja d’anada cap a una terra exòtica i desconeguda: l’illa de Fernando Poo. Un paisatge que els meravella, els torba i sedueix per l’exotisme i l’exhuberància. Allà els espera el pare, un veterà de la finca Sampaka, on s’hi fa un dels millors cacaus que existeixen.

A Guinea Equatorial, en un context d’una Espanya deprimida (com sempre), amb més puces, gana i misèria que altra cosa, hi va haver homes valents (o desesperats) capaços de fer les amèriques a l’Àfrica.

A Palmeres en la neu, la Luz Gabás ens explica com era la vida dels colons, en aquest cas de l’Alt Pirineu aragonès, que van canviar la seva vida per un indret que poc tenia a veure amb Rioseta, Astún o Candantxú.

Trobo molt significatiu que una de les autores de bestsellers de novel·la històrica de la literatura espanyola actual, la María Dueñas, digui d’aquest llibre que és “una història captivadora que recrea el nostre passat colonial a l’Àfrica. Una lectura que desitjaràs no abandonar”. Déu n’hi do, oi? Si voleu un altre referent per situar aquesta novel·la, aquí el teniu: Memòries d’Àfrica… Un llibre que no és poca cosa!

Àfrica, els costums, la gent, el clima i les dones, van enamorar aquests homes emprenedors, per molt dura que fos la vida a les plantacions.

Òbviament, aquests amors van tenir les seves conseqüències.

Si les voleu conèixer, llegiu Palmeres en la neu. No us decebrà!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Palmeres en la neu
Autor: Luz Gabás
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 832
ISBN: 978-84-6641-569-9
Preu: 22,50€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.