Sorgo rojo, de Mo Yan

@ElAlephEditores @Grup62

Quan cau a les teves mans un Premi Nobel, el primer que penses és que gaudiràs amb una lectura única; i amb Sorgo Rojo, Premi Nobel de Literatura 2012, ho fas. Escrita per l’escriptor més famós de la Xina, Mo Yan, i adaptada al cine l’any 1988, et trasllada a una zona rural de la província de Shandog, on tot el paisatge està cobert per sorgo, una planta que serveix com a ingredient per un potent vi i que serà el protagonista de la història de tres generacions de la família del comandant Yu Zhan’ao, qui a través del seu nét -fill del fill de Yo Zhan’ao- ens explicarà els fets.

Als anys trenta, es produeix la invasió japonesa a Xina i la família de Yu Zhan’ao haurà de lluitar per sobreviure en un entorn on el vi de sorgo i la carn de gos són l’únic sustent i on les dones són obligades a casar-se a canvi d’una bona recompensa per als pares.

Commovedora i a la vegada realista, Mo Yan no estalvia en detalls al relatar-nos les sanguinàries batalles que barregen la realitat i ficció del moment, transportant el lector al camp de batalla, al vermell camp de sorgo i a la vida d’aquelles persones capaces de prendre’s la venjança pel seu compte per unes quantes monedes.

“(…) Se sentía libre: el miedo es lo único que borra la idea de libertad.”

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Sorgo Rojo
Autora: Mo Yan
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 520
ISBN: 978-84-7669-855-6
PVP: 20,95 €

Share

Un pensament a “Sorgo rojo, de Mo Yan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.