Cartes des de l’illa de Skye, de Jessica Brockmole

@ColumnaEdicions @Grup62

Fa uns mesos, mentre llegia La Caiguda dels Gegants de Ken Follet, no deixava de pensar que els conflictes bèlics eren i segueixen sent un dels temes més recurrents de la literatura. La Gran Guerra forma, malauradament, part de la nostra història, però ens ha deixat grans exercicis literaris que són un reflex fidel d’aquells tristos anys.

A Skye, una illa d’Escòcia, L’Elspeth Dunn és una poetessa que el març de 1912 rep una carta d’un admirador, en David Graham, un universitari americà que ha llegit el seu llibre de poemes. A partir d’aquesta primera carta, s’inicia una relació, primer d’amistat, que mica en mica anirà creixent, fins que al 1914 esclatarà la I Guerra Mundial i que durarà gairebé fins el final de la guerra. Més de vint anys després, l’esclat de la II Guerra Mundial farà que l’Elspeth i la seva filla, la Margaret, revisquin a través de les cartes guardades, el que l’Elspeth anomena el “primer volum de la meva vida”.

Així doncs, Cartes des de l’illa de Skye, de Jessica Brockmole, no ens parla de cap tema ni situació nova -com l’amor neix i creix entre dues persones separades per un conflicte en el qual, igual que milions de persones, s’hi van veure inmersos sense voler-ho-, però ens l’explica amb una història deliciosa i entranyable, escrita amb molta dolçor, que ens fa sentir amb força com devien de viure i sentir els milers d’amics, parelles i famílies que veien com els seus fills o marits marxaven a defensar els seus països, les angoixes i temors pels absents, les pors en patir els bombardejos a les ciutats, la separació de la persona estimada…

Cartes des de l’illa d’Skye és la primera novel·la de Jessica Brockmole i m’ha sorprès gratament. Espero que no sigui l’última i que si en publica més tinguin el mateix nivell com a mínim. Si us agraden les històries d’amor (que no necessàriament romàntiques), aquest pot ser un bon llibre per a vosaltres i us el llegireu en un sospir, perquè és bastant difícil deixar-lo!

Aquí teniu el primer capítol en pdf i les bases del concurs organitzat pel Grup 62 per guanyar un viatge a Escòcia.

Títol: Cartes des de l’illa d’Skye
Autor: Jessica Brockmole
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-664-1655-9
Preu: 18,50

Share

Un pensament a “Cartes des de l’illa de Skye, de Jessica Brockmole

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.