Cartes des de l’illa de Skye, de Jessica Brockmole

cartesdesdelilladskye

@Columna_Ed @Grup62

Cartes des de l’illa de Skye, de Jessica Brockmole, és una història d’amor. Potser dues… Una d’elles està situada abans de la Primera Guerra Mundial, i l’altra està al final del període d’entreguerres. Té una forma epistolar -d’aquí el títol- i els nostres protagonistes són una dona que escriu poesia mentre viu una vida de camp en una illa perduda qui sap on -de fet, a Escòcia-, i un estudiant eixelebrat que viu a Estats Units i que queda corprès per l’obra d’aquesta poetessa, l’Elspeth, després de llegir-ne un llibre.

Aquest estudiant, en David, s’anirà cartejant cada cop més amb l’Elspeth (a qui ell anomena Sue!) i entre ells anirà creixent molt a poc a poc un sentiment molt intens.

Paral·lelament, també tenim la correspondència entre la filla de l’Elspeth i el seu xicot, que ha de marxar a la Segona Guerra Mundial. Aquestes cartes ens ajudaran a entendre, comprendre i entrar més profundament en la història que es va creant entre la “Sue” i en David.

El gènere epistolar no és fàcil. No de llegir, sinó de d’escriure. N’estic convençuda. Has de tenir molt clar que tot el que tu tens al cap ha de poder anar al cap del lector a través de les veus d’altra gent que, alhora, tenen el seu codi intern en unes cartes que naveguen kilòmetres i kilòmetres en el temps i l’espai.

En qualsevol cas, que no us faci por agafar-la perquè val molt la pena. Si sou d’aquells que necessiteu que passin coses immediatament, potser no és la vostra. Aquí les coses es couen, es cuiden, es treballen i esdevenen a poc a poc.

Això sí. Amb molt bona lletra.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Cartes des de l’illa d’Skye
Autor: Jessica Brockmole
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-664-1655-9
Preu: 18,50

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.