El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge, de Haruki Murakami

elnoisensecolorielsseusanysdepelegrinatge

@Ed_Empuries @Grup62

En Tsukuro es un jove de 36 anys, arquitecte, que aparentment gaudeix d’una vida a priori exitosa però solitària. No obstant, a la vida d’en Tsukuro hi ha alguna cosa que no funciona, quelcom que té a veure amb el passat, amb el moment de destrucció d’unes amistats que van construir una unió que ell creia infranquejable.

En Tsukuro tornarà, poc a poc, a retrobar-se amb aquell passat per entendre el moment en què tot es va trencar i perquè va passar. D’aquesta manera intentarà retrobar-se i entendre el seu “jo”.

L’escriptura d’El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge és fascinant. Haruki Murakami no ens descriu gairebé en cap moment l’espai on se situa l’acció, cosa que em va cridar molt l’atenció. Tot i això, la cirurgia a la qual sotmet els estats d’ànim i les emocions dels personatges ens fa comprendre en tot moment on i quan estem, ja que durant el pelegrinatge d’en Tsukuro passarem per diverses etapes de la vida del jove arquitecte.

Murakami ens convida a escoltar la banda sonora de la novel·la: Les années de Pèlerinage de Franz Listz. Les reflexions d’en Tsukuro i de la resta de personatges sobre la peça i els seus diferents intèrprets actuen com a fil conductor en el record de Tsukuro, que es va reconstruint lentament però amb pas ferm.

Personalment, no vaig escoltar Les années de Pèlerinage fins a finalitzar la novel·la. No sé per quina raó. I em va semblar una peça tècnicament molt senzilla però dificilíssima de tocar bé. Aquesta és la sensació que em dóna l’escriptura de Murakami. No sembla que faci floritures però el que explica i com ho explica… Fer-ho bé és una cosa summament difícil.

Una novel·la fantàstica que va molt més enllà dels problemes urbans. Una novel·la que parla de l’amistat, d’allò que és i d’allò que creiem que és, de la creació d’una personalitat, i de la superació del passat.

Pots esborrar els records però no canviar la història.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: El noi sense color i els seus anys de peregrinatge
Autor: Haruki Murakami
Editorial: Empúries
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Pàgines: 336
ISBN: 978-84-297-7146-6
Preu: 19,95€

Share

4 pensaments a “El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge, de Haruki Murakami

 1. Retroenllaç: Dia sense color mentre els objectes parlen | Dies d'Art

 2. M.Pilar Martínez-Grocdefoc

  He enllaçat aquest article vostre a un escrit al meu blog, perquè cercava alguna referència del llibre que afegís valor a tot el que jo deia. No cal dir que m’agrada aquest resum que feu del llibre de Murakami, i que jo tan sols fa pocs dies que he acabat de llegir. Suposo que m’ho vaig passar bé llegint-lo, fins al punt que no he pogut evitar que sortís reflectit en un article al meu blog. Gràcies. Grocdefoc

 3. admin

  Moltes gràcies per enllaçar el teu post al Nosaltresllegim. I més si és amb aquesta intenció que ens comentes!
  Que sàpigues que sempre seràs molt benvinguda com a lectora, i si vols, com a ressenyadora!
  Contacta amb Nosaltres per parlar de les teves lectures en aquest punt de trobada!

 4. Joan Monereo

  Tot lo que he liguit de Murakami es per mi musica i disfruta, es casi obligatori escolta las obras que proposa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.