El pacifista, de John Boyne

@Ed_Empuries @Grup62

El pacifista és la darrera novel·la de l’afamat escriptor irlandès John Boyne. I com en les anteriors novel·les, Boyne situa l’argument en un moment històric, en aquest cas a la Primera Guerra Mundial.

Protagonitzada per dos joves soldats anglesos que s’allisten per anar a combatre al nord de França, en Tristan Sadler i en Will Bancroft, la novel·la comença amb el desig d’un d’ells, en Tristan, de donar-li a la germana d’en Will totes les cartes que ella havia escrit al seu germà Will, mort a la guerra.

D’aquesta manera anem coneixent tota la relació de profunda i més que sincera amistat que va sorgir entre els dos joves soldats, no sempre entesa per l’entorn social i militar en què es trobaven, una amistat que donada la personalitat diferent de tots dos -un més sensible i l’altre més idealista- és concebuda i viscuda de manera diferent.

Així, durant tota la novel·la hi ha moments de reflexió, de pors, de soledat, de tristor, de dubtes, on conceptes morals com l’honor i la hipocresia d’haver de guardar les aparences s’imposen a la realitat i als sentiments.

Nosaltres, en aquesta bona novel·la que és El pacifista, plena de secrets i incomprensions, John Boyne ha creat una història molt tendra, amb un regust melancòlic donat tant per la violència de la guerra com pel dolor personal dels seus protagonistes, però amb un rerafons de felicitat intensa que cal interpretar.

Títol: El pacifista
Autor: John Boyne
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 352
ISBN: 978-84-9787-882-1
Preu: 15€

Share

2 pensaments a “El pacifista, de John Boyne

  1. Montserrat Brau

    César, si el nosaltresllegim és finalista als premis bloc Catalunya és en bona part gràcies als teus comentaris. Sempre em queden ganes de llegir-me els llibres que ens presentes! Gràcies!!!

  2. Cèsar

    Apa, Montse, t’has guanyat un cafè amb aquest comentari que em fas…
    Sí que és interessant aquesta novel·la, sí. De ben segur que tindrà molt d’èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.