El zoo de Jamrach, de Carol Birch

@ElAlephEditores @Grup62

El senyor Jamrach va existir de veritat. Sembla ser que era un bon home que es dedicava a buscar animals exòtics i que després atenia comandes especials de gent capritxosa i amb diners que de tant en tant li feien encàrrecs concrets de determinades bestioles.

Al Londres de mitjans del XIX, en Jaffy Brown corre pels carrers com el nen malgirbat i pobre de solemnitat que és. En una d’aquestes corredisses topa amb un tigre de Bengala que s’ha escapat de la gàbia. Si no arriba a ser per l’aparició providencial del Sr. Jamrach i el seu coratge, en Jaffy seria història.

Aquesta sobtada coneixença fa que aflori una amistat que acabarà consolidant-se amb un feina per a en Jaffy al zoo d’en Jamrach. Allà, el noi s’ocupa de raspallar, donar menjar, netejar i cuidar els animals que el Sr. Jamrach ha anat afegint al seu zoo particular.

Fins aquí tot va bé. Però un dia un dels clients d’en Jamrach diu que està molt interessat en caçar un drac. Òbviament està disposat a ser generós i afluixar el que faci falta per tal que l’expedició tingui èxit.

Aquesta surt a l’aventura formada per una vintena d’homes. Bé, d’homes potser ni ha 5 o 6… la resta són nanos com en Jaffy, que sembla encantat amb l’aventura i amb la possibilitat de poder veure món.

Ni tan sols saben ben bé si arribaran a trobar aquest mític animal, ni quin serà el lloc adient on cercar-lo. Només tenen una vaga idea de tot plegat.

Només us puc avançar que sí que troben el drac, i fins i tot us puc dir que el pugen a bord amb tantes dificultats… que ja són una mica l’avís de què ha de venir. El que ja no us puc dir és què passa amb la tripulació.

Oi que vist així sembla un relat d’aventures? Doncs us ben asseguro que tira més cap a una historia terrorífica per tal de sobreviure a qualsevol preu. La lluita per la vida, com sigui.

És un senyor llibre amb una manera d’anar avançant que et deixa fora de combat.

Brutal!

Títol: El zoo de Jamrach
Autor: Carol Birch
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 384
ISBN: 978-84-1532-544-4
Preu: 20,95€

Share

Un pensament a “El zoo de Jamrach, de Carol Birch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.