La vacant imprevista, de J. K. Rowling

@Ed_Empuries @Grup62

A l’Anna Garcia li han regalat aquest Nadal La vacant imprevista de la J. K. Rowling i ha decidit -amb bon criteri- enviar-nos un mail al Nosaltres amb la seva ressenya. Aquí la teniu!

Alguns anys, per Nadal, vaig regalar Rowling (algun llibre de la sèrie Harry Potter) i enguany qui ha rebut un Rowling he estat jo (La vacant imprevista, el seu primer llibre destinat al públic adult).

La novel·la es desenvolupa a Pagford, un poble anglès imaginari. Tot es desencadena amb la mort de Barry Fairwather, regidor del Consell. Això origina una vacant, la qual cosa fa disparar entre els prohoms una lluita per aconseguir la plaça que ocupava el difunt. Però no tot es limita a aquesta lluita entre ells. També hi intervenen les disputes que es mantenen amb els fills per una banda i les originades per les diferents classes socials i les controvèrsies entre veïns i barris per l’altra. No hi ha ningú que no en surti escaldat.

M’ha semblat una novel·la amb el típic humor negre anglès, en un ambient de confrontació política, on el detall adult són alguns episodis i algunes expressions, a vegades, grolleres. A més, també hi apareixen un bon nombre de personatges que permeten mostrar tot el repertori a nivell d’individu i societat.

El fet que fins ara no hagués escrit pel públic adult em va fer començar amb algun dubte i, sobretot, curiositat, però la Rowling ha aconseguit que l’aprovi amb nota. L’he llegit sense adonar-me’n.

Doncs a més del comentari de l’Anna, aquí teniu el primer capítol en pdf, i a Empúries ofereixen més informació i prometen concursos a www.larowlingimprevista.cat, a Facebook i a Twitter.

Títol: La vacant imprevista
Autor: J. K. Rowling
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 600
ISBN: 978-84-9787-817-3
Preu: 23,95€

Share

3 pensaments a “La vacant imprevista, de J. K. Rowling

  1. cesceo

    Potser no és una novel.la d’aquelles profundes i espectaculars, però en mi ha complit una de les funcions que ha de tindre la lectura: entretenir. I prova d’açò és que dies després d’haver acabat de llegir el llibre, trobe a faltar les diferents històries dels habitants de Pagford. I dic bé “històries” perquè entenc que és una novel.la “coral” -no sé ben bé si en català l’expressió és correcta-, van entrellaçant-se els diferents quefers diaris dels personatges del poble, les seues ambicions, els sentiments, els secrets i les pors, les desigualtats socials… tot un ventall de situacions que fa entretinguda la lectura.
    Us el recomane!.
    Ah! i ja que la Sra. Rowling va tindre tant d’èxit amb la sèrie del Harry Potter, també he pensat que “La vacant imprevista” pot tindre continuïtat ja que les històries viscudes a Pagford poden allargar-se i seguir tenint vida. No m’estranyaria que açò passara.
    Una cordial salutació i gràcies per l’oportunitat de deixar-me compartir impressions soltes de les meues lectures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.