La vacant imprevista, de J. K. Rowling

@Ed_Empuries @Grup62

El bonic poblet de Pagford és idíl·lic, és preciós, és com una postal quan li dóna la llum del sol, il·luminant els seus carrerons pedregosos i repolits, els cistells plens a vessar de flors fresques decorant un paisatge que ja era bonic abans de decorar-lo, amb la gespa retallada al mil·límetre, la plaça major, l’església… Cada cosa ben neta i polida, i sobretot, cada cosa al seu lloc. El desordre, el caos i la brutícia no estan gens ben vistos a Pagford.

La vida al poble transcorre segons el que està previst, sense ensurts de cap mena, fins que passa una cosa insòlita que commociona a tothom sense excepció. Amb poc més de 40 anys, en Barry Fairbrother mor inesperadament just davant del club de golf. Malament!

L’home més popular, més envejat, més estimat i odiat, l’home més controvertit de Pagford ja no hi és. Ha passat a millor vida. Això per a alguns és una tragèdia de conseqüències descomunals, però per a alguns altres suposa un alleujament que per fi els permet respirar tranquils: tenint en Fairbrother fora de joc, la cosa canvia, i molt!

I és que a Pagford res no és el que sembla. Tots els somriures, les salutacions, els “bon dia senyora”, i els “bon vespre senyor”, van carregats de verí i segones intencions.

A mesura que avança la novel·la, anem entrant a totes les cases del poble i coneixent qui les habita. La guerra entre rics i pobres, pares i fills, marits i mullers està servida. Ostres, quina ràbia que es tenen tots! No hi ha pietat! Aquí no s’escapa ningú!

L’absència d’en Barry Fairbrother deixa una “vacant imprevista” que tothom desitja aprofitar i omplir. Els llops amb pell de be sortiran al carrer per aconseguir el millor tros del pastís, i ja se sap que quan una fera té gana és capaç de qualsevol cosa per fer una bona mossegada.

La J. K. Rowling ha escrit, a La vacant imprevista, una gran novel·la sobre la duplicitat, la hipocresia i les bones maneres d’una societat aparentment civilitzada.

La mítica flegma anglesa ja es pot posar a tremolar!

Aquí teniu el primer capítol en pdf, i a Empúries ofereixen més informació sobre el llibre a www.larowlingimprevista.cat, a Facebook i a Twitter.

Títol: La vacant imprevista
Autor: J. K. Rowling
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 600
ISBN: 978-84-9787-817-3
Preu: 23,95€

Share

Un pensament a “La vacant imprevista, de J. K. Rowling

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.