Un jardín abandonado por los pájaros, de Marcos Ordoñez

@ElAlephEditores @Grup62

Per mi, les bones novel·les són aquelles que són capaces de transportar-te als paisatges que descriuen, introduir-te en l’argument sense que te n’adonis i fer que el temps s’aturi al teu voltant. Doncs bé, Un jardín abandonado por los pájaros és ben bé una d’aquestes novel·les. En Marcos Ordoñez et transporta a la Barcelona dels anys 60, quan les coses més simples sovint eren les més importants. Una magnífica autobiografia de ritme constant que et permet endinsar-te en la seva història familiar i compartir la innocència de la seva joventut.

Els cines de sessió continua, “los serenos”, les coses que no es poden dir, els carlistes, els soldats, les dones que treballen de nit al barri del Raval, el matrimoni que treballa al quiosc de davant de casa on venen les revistes que parlen de famosos, un pare comissari de policia o una iaia mutilada són, entre d’altres, els personatges que poblen aquesta novel·la que són un clar tribut als records de l’escriptor.

Si voleu passejar per la Barcelona dels anys 60 o simplement endinsar-vos en un món absolutament ple de detalls, no ho dubteu més: aquesta és la vostra novel·la.

Títol: Un jardín abandonado por los pájaros
Autor: Marcos Ordoñez
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 420
ISBN: 978-84-1532-574-1
Preu: 20,00€

Share

4 pensaments a “Un jardín abandonado por los pájaros, de Marcos Ordoñez

  1. Cèsar

    Resulta que fa uns anys vaig coincidir a la biblioteca on treballava en aquell moment amb el Marcos Ordóñez, i casualitats de la vida, xerrant una estona va sortir el tema de que vam compartir professora de literatura a l’institut, això sí, amb uns quants anys de diferència, hehehe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.