L’estiu que comença, de Sílvia Soler

@Grup62 @Planetadelibros

La Marta Gil s’ha llegit un dels llibres que, sens dubte, molts de vosaltres portareu amunt i avall aquestes vacances! Aquí teniu la seva ressenya de L’estiu que comença, de la Sílvia Soler. I si no el porteu a sobre… malament!

Als que ens agrada la lectura o, més concretament els que devorem llibres, sovint ens trobem que després d’haver llegit un llibre d’aquells on als protagonistes els passa absolutament de tot (persecucions, volcans que entren en erupció, assassinats, robatoris…) busquem una obra que ens expliqui una història senzilla, normal, del dia a dia… Això sí, ben escrita.

I aquest és el cas de L’estiu que comença que, segons la Sílvia Soler, la seva autora, és “una novel·la on no passen moltes coses però al mateix temps passa tot, com la vida”.

L’estiu que comença és la història de dues famílies, els Reig i els Balart, o més aviat de la Júlia i l’Andreu, els primers fills de totes dues famílies a qui acompanyarem al llarg de cinquanta anys de la seva vida. I durant aquestes cinc dècades viurem amb ells situacions que qualsevol de nosaltres podríem viure: la pèrdua d’un familiar, el primer amor, el naixement dels fills, un matrimoni fallit…

I durant tot aquest temps, hi ha un espai que apareix constantment: un poble imaginari anomenat Sorrals i una casa a la platja amb un jardí farcit de magnòlies i gessamí, que any rere any apareix per estrènyer el vincle entre les dues famílies, per difícils que siguin els temps i les experiències. I un brindis que es repeteix sempre en la celebració de l’aniversari de la Júlia i que dóna títol al llibre que, coincidint amb Sant Joan i el solstici d’estiu, serveix com el cap d’any per donar pas als bons propòsits i fer net de tot allò que deixem enrera.

L’estiu que comença és una d’aquelles novel·les maques perquè sí que, sense grans floritures, ens commou i ens emociona mentre l’anem llegint, i que ha fet que la Sílvia Soler sigui mereixedora del Premi Ramon Llull d’enguany.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: L’estiu que comença
Autor: Sílvia Soler
Editorial: Planeta
Col·lecció: Ramon Llull
Pàgines: 224
ISBN: 978-84-9708-257-0
Preu: 21,50€

Share

5 pensaments a “L’estiu que comença, de Sílvia Soler

  1. Retroenllaç: Regala Badalona | josepduranbdn

  2. Sònia

    “L’estiu que comença”, un llibre que emociona i et fa pensar en les coses que te la vida, que d’avui per
    demà aquesta et pot donar un gir i ja res torna a ser el mateix. El recomano.

  3. m dolors

    M´agradat mol. me sentit mol identificada . ademes de teni el mateig apellido que la protagonista , tambe cumplejo els anys la nit de san joan. aquesta nit la meva terraça tambe te penjats farolets i garlandes, tambe som una bona colla i brindem pel cumpleans que aquet anyan sigut sexantados-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.