L’estralaga, de Roberto Piumini

@llibresjoves @Grup62

L’escriptor Roberto Piumini és un dels referents contemporanis de la literatura infantil i juvenil italiana. L’any 1983 va guanyar el Premi Andersen, considerat el Premi Nobel del camp de la literatura infantil i juvenil, per l’obra Storie dell’orizzonte.

L’any 2004 va publicar a Itàlia L’estralaga, que narra la història de Sakumat, un pintor amb molta fama a la contrada. Un dia és cridat per un sultà per un encàrrec especial, ja que ha de pintar l’habitació dels seu fill, en Madurer.

El Madurer és un noi que està afectat per una estranya malaltia que no li permet estar a l’exterior del castell i està confinat en una habitació que no té cap finestra. En Sakumat ha de proporcionar al noi un univers particular perquè esdevingui el refugi del seu fill.

El llibre és un cant a l’amistat, amb un estil precís i concís. I sobretot és una història molt tendra i amb un final commovedor.

Particularment, he trobat una certa relació amb la novel·la Cavall de guerra de Michael Morpurgo, ja que totes dues coincideixen en una vessant de dramatisme i innocència.

Nosaltres, aquesta L’estralaga és un molt bon llibre. I tant que ho és…

Títol: L’estralaga
Autor: Roberto Piumini
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: La Via làctia
Pàgines: 124
ISBN: 9788499328935
Preu: 12,95€

Share

Un pensament a “L’estralaga, de Roberto Piumini

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.