Los soldados, de Pablo Aranda

@ElAlephEditores @Grup62

Una novel·la curta però molt intensa on, en poques pàgines, passen moltes coses. És una novel·la d’intriga i passió. Molta passió.

Los soldados, de Pablo Aranda, gira al voltant d’un assassinat a Bilbao. Poc sospita en Fran, el protagonista que viu a Malaga, que aquest assassinat té alguna cosa a veure amb ell o amb la seva novia bilbaïna. Però de manera molt ràpida i trepidant tot es comença a complicar: la desaparició del seu germà, una trucada de la seva ex i el pes de la Guàrdia Civil fan que la història es vagi embolicant molt.

Els personatges, malgrat que la novel·la és molt curta, estan molt ben construïts. Tenim en Fran, el protagonista, que viu molt condicionat pel fet de ser fill de guàrdia civil i que necessita ajuda per a poder superar-ho. També hi ha la seva xicota, la Mònica, que li dóna tot el suport del món. També trobarem la Carmen, desfeta per l’amor i la tragèdia. Un altre element de la novel·la és aquesta lloança a l’amistat que tenen l’Óscar i en Garri. I encara més: la bondat de la Begoña, l’expectant Manuel Lozano, que viu enamorat en silenci i instal·lat en l’enyorança, el malvat i pèrfid Luís… Tots són persones que es van transformant per a poder trobar el seu lloc en aquest món.

És una novel·la molt ben estructurada, amb una narrativa molt àgil i viva. Molt ben escrita. Que t’enganxa!

Es llegeix d’una atacada i el final és tant bo i tant dolç que et fa caure la llagrimeta…

Títol: Los soldados
Autor: Pablo Aranda
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 176
ISBN: 978-84-15323-76-5
Preu: 17€

Share

Un pensament a “Los soldados, de Pablo Aranda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.