Nosaltres llegim, gaudim i no volem arribar al final… però sí a finalistes!

@Grup62 @STIC

Nosaltres, aquest és un post molt especial! Per votació popular, a l’Stic.cat (els trobareu a www.twitter.com/stic) han determinat que el nosaltresllegim.cat, el nostre bloc, mereix ser finalista d’enguany. Em (deixeu-me temporalment que abandoni la primera del plural!) fa una especial il·lusió per moltes raons.

La primera, perquè tot just ahir vaig saber que s’ha mort en Martí de Riquer, un dels professors que em va ensenyar a llegir quan ja era a la UB com a alumna de filologia. M’agrada pensar que si ell hagués nascut al s. XXI hauria tingut un bloc des d’on reflexionar per a nosaltres.

La segona, perquè des de l’estiu, d’aquest meravellós celobert dels llibres ja no en tinc cura jo directament, sinó el Martí Bou, un bon amic en qui Grup62 ha depositat tanta confiança com ho va fer en mi l’any 2010, la qual cosa els honora com a Grup Editorial. En una època difícil per a la cultura, seguir apostant perquè els lectors tinguem un espai on compartir el que pensem és valent i encomiable!

La tercera -em guardo pel final la més important-, perquè això vol dir que el que fem agrada. Sabeu aquella estona que, quan hem acabat un llibre, dediquem a l’ordinador per explicar una mica què ens ha semblat la lectura? Doncs val la pena. Llibreters, editors, autors i lectors ens necessitem els uns als altres, perquè nosaltres llegim i, com que la nostra societat també és digital, doncs compartim els nostres gustos en un bloc que és un tresor que hem de cuidar.

Va, no ens posem tendres… Sabeu quantes entrades portem? Doncs aquesta és la que fa 1200! Quin bé de Déu de lectures, oi? Quina recordeu amb més afecte? Què us sembla? Ho compartim plegats i així celebrem que som finalistes? Potser no serem guanyadors, però això no ens amoïna, perquè els qui llegim sabem que no importa tant un gran final com tenir una bona història per explicar!

Share

6 pensaments a “Nosaltres llegim, gaudim i no volem arribar al final… però sí a finalistes!

 1. Montserrat Brau Autor de l'entrada

  Moltes gràcies, Quadern de mots!!!
  Per cert, el comentari que jo recordo haver fet amb més emoció em penso que ha estat el de Jo confesso, però ara he retrobat el Cementiri de pianos, l’Stoner, les Guies de Vins, Es perd el senyal, Memòria d’uns ulls pintats… grans llibres tots ells, sens dubte!

 2. Bea

  Enhorabona! M’ha agradat molt aquesta frase que has posat al final, o sigui que ja us podem felicitar per ser finalistes, no cal que guanyeu.
  Us segueixo des de fa molt i m’encanta entrar de tant en tant a llegir les vostres ressenyes. Seguiu així!

 3. Marta Gil

  Moltes felicitats!!

  Seré molt feliç si puc contribuir mínimament a celebrar les 5000 entrades 🙂

  És molt important la tasca que els blogs com aquest, escriptors, editorials, llibreters o les biblioteques fan per promocionar la lectura i la literatura en general, tant necessària i que ens regala tantes estones d’evasió i diversió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.