Ser o no ser catalans, de Toni Albà

seronosercatalans

@Columna_Ed @Grup62 @ToniAlba

La Victòria se’ns ha llegit el llibre Ser o no ser catalans, de Toni Albà. Aquí teniu la seva ressenya:

El llibre del Toni Albà, si us he de ser sincera, m’ha sorprès agradablement! Es coneguda “la ceba” que té aquest home però tampoc m’esperava que fos -com ho dic perquè no se m’enfadi ningú- “capaç” d’escriure un llibre com aquest.

Me’l puc imaginar fent burla del rei d’Espanya o del José Mourinho, però tenint en compte el primer cas més que el segon, tenia una idea d’ell com a “home ceba” més proper a la crítica més -per dir-ho d’alguna manera- punyent i basada en aquest tipus de burla.

Afortunadament, Ser o no ser catalans és un llibre molt més proper a l’assaig amb un aire d’humor. I sincerament, és d’agrair! El fet que Albà ens presenti tot un munt de fets relacionats amb la possibilitat o no que Catalunya pugui esdevenir (o no) un estat independent utilitzant dades objectives i que es poden buscar i trobar a tot arreu, però que ho faci amb un llenguatge, no només planer, sinó també divertit i coherent, fa que la lectura d’aquest assaig passi volant! El fil conductor, com bé va explicar en Jordi, és el monòleg de Shakespeare de Hamlet.

Ja sé que és un llibre que el llegiran els convençuts -jo en sóc una però no acostumo a llegir aquest tipus de llibres-, però és un llibre que pot llegir algú que necessiti arguments i que no sigui un llibre tirant a feixuc.

Sincerament, una molt grata sorpresa! És un llibre interessant i divertit. Ara només falta que Toni Albà es decideixi a escriure una novel·la amb la mateixa gràcia i ja tindrem un Safier català.

Ben vist!

Títol: Ser o no ser catalans
Autor: Toni Albà
Editorial: Columna
Col·lecció: No Ficció
Pàgines: 176
ISBN: 978-84-664-1751-8
Preu: 17,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.