Ciutats de paper, de John Green

ciutatsdepaperAvui estem molt i molt contents de poder donar la benvinguda a una nova lectora al Nosaltres! Com que prefereix escriure amb pseudònim l’anomenarem pel nom que ens ha demanat que compartim amb tots nosaltres: Bonsai dels Somnis.

I la seva estrena és amb John Green, un dels autors que més èxit està tenint enguany, i més encara des de l’estrena de la peli de No està escrit a les estrelles!

Avui però, parlem de les Ciutats de paper publicades a Fanbooks:

Hola! Avui m’agradaria que ens tornéssim a endinsar al món de John Green, autor de “No està escrit a les estrelles”, però amb una temàtica totalment diferent.

En Quentin Jacobsen és un jove adolescent innocent que ha estat enamorat tota la vida de la seva veïna Margo Roth Spiegelman, una noia del tot singular, que té un concepte de la vida totalment diferent al de la resta de gent.

Una nit, ella apareix per la finestra de casa d’en Quentin i li diu que el necessita, que necessita que l’ajudi. Ell, sense tenir ni idea de què van a fer, l’acompanya. Tots dos cometen una sèrie d’actes venjatius i de bogeries durant tota la nit, fins que arriba l’albada i tornen a les seves respectives cases.

El dia següent però, quan en Quentin va a l’institut, s’emporta una sorpresa ben desagradable: la Margo ha desaparegut.

Podria semblar un segrest, però tot indica que la noia s’ha escapat per voluntat pròpia.

En Quentin, ajudat pels seus amics, empès per l’amor que sent per la seva Margo, va seguint un seguit de pistes que li ha deixat la noia i al final emprèn un llarg i inesperat viatge fins a Nova York, on qui sap si trobarà a la jove noia.

Aquest és un llibre de literatura juvenil, tot i que seria recomanable simplement per gent que s’ho vol passar bé. Us deixo amb un fragment de la novel·la que us farà reflexionar i que dóna nom al llibre. Espero que us agradi!

“És una ciutat de paper. Mira-te-la bé, Q, mira tots els carrerons sense sortida, els carrers que acaben i comencen al mateix lloc, les cases que es van construir i que després van acabar caient a trossos. Totes aquestes persones de paper, que viuen en cases de paper, i cremen el futur per escalfar-se. […] Tothom està obsessionat amb la dèria de posseir coses. Coses fines i fràgils com el paper. Les persones també. Fa divuit anys que visc aquí i mai de la vida no he conegut a ningú que li importi el que ha d’importar.”

Aquí teniu els primers capítols del llibre en pdf.

T’esperem aviat amb més lectures, Bonsai dels Somnis!!

Títol: Ciutats de paper
Autor: John Green
Editorial: Fanbooks
Col·lecció: BIBLIOTECA JOHN GREEN
Traductor: Mercè Santaularia Campillo
Pàgines: 384
ISBN: 978-84-15745-72-3
Preu: 14,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.