Els últims dies del General Prim, de Francesc Puigpelat

elsultimsdiesdelgeneralprimM’agrada molt com escriu en . Des que vaig llegir Roger de Flor que vaig decidir que intentaria seguir-lo.

Per tant, Els últims dies del General Prim, era una de les meves captures necessàries per aquesta tardor. I no m’ha decebut en absolut. A més, en un moment en què la causa de la mort del general Prim està a l’ordre del dia, què millor que descobrir qui era i per què va fer el que va fer, i que és el que el va conduir a morir?

Joan Prim i Prats, nascut a Reus, és un general condecorat de l’exèrcit espanyol que arriba a President del Consell de Ministres i que vol evitar, de totes totes, que els Borbons puguin tornar a tenir la corona espanyola després de la “revolució gloriosa” de 1868.

Per això maniobra, fa aliances contra natura, sacrifica la seva vida privada, s’enfronta als poders borbònics… Però l’època és confusa, amb canvis mundials i locals que passen molt ràpid i que transformen la societat. I és en aquest escenari on cal saber primer del tot si en Prim és un idealista que només vol el bé del seu país o si és que estem parlant simplement d’un arribista que el que vol és el poder. Aquesta pregunta és cabdal per entendre per què per a alguns calia que morís. I per aconseguir-ho molta gent estava disposada a col·laborar, encara que entre ells fossin acèrrims enemics.

Us perdreu una novel·la històrica que dóna claus per entendre per què les coses ara són com són? I si Prim hagués sobreviscut, les coses serien diferents?

Una novel·la ben escrita, ben documentada, que et permet passejar pels carrers del Madrid postrevolució i prerepública.

I conèixer qui tallava el bacallà aleshores i que el conflicte Catalunya – Espanya no és una invenció de TV3 que ens adoctrina: ja existia a l’època de la Guerra de Cuba.

Aquí teniu els primers capítols en pdf.

Títol: Els últims dies del General Prim
Autor: Francesc Puigpelat
Editorial: Proa
Col·lecció: A TOT VENT-RÚST
Pàgines: 280
ISBN: 978-84-7588-462-2
Preu: 20€

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.