Estirant el fil, de Montserrat Tura

estirantelfilFa uns dies vaig poder quadrar-me el calendari i anar a la presentació que la llibreria No Llegiu havia preparat del llibre que la , exconsellera de la Generalitat, ha publicat recentment.

El cert és que tenia força interés en poder-hi assistir perquè tenia ganes de sentir de viva veu el que feia escassos dies que havia llegit a Estirant el fil. Quan el PSC va abandonar el catalanisme. Volia veure fins a quin punt havia interpretat bé la decepció política que aquesta metgessa, alcaldessa i política, semblava que transmetia al seu últim llibre.

I així és. Estirant el fil no explica res que no puguem arribar a saber tirant d’hemeroteca: que el PSC està seguint una via política que a molta gent li sembla que no és la que va servir per a establir les bases fundacionals del partit. I això és el que la Montserrat Tura ens explica en el llibre, que aquest gir ideològic s’ha produït sobretot en la línia dirigent del partit, que paradoxalment, ha castigat certs militants a galeres per haver-se mantingut fidels a unes idees i als votants als quals representaven.

Per llegir aquest llibre no cal tenir simpaties pel PSC. Qualsevol persona amb o sense idees polítiques pot llegir-lo perquè a tots els partits polítics passa si fa no fa el mateix, però el que passa és que no sempre hi ha veus que tenen la valentia d’expressar en veu alta la seva disconformitat amb la línia de pensament imposada des de les altes esferes.

I de tant en tant, s’agraeix que algú ho faci.

Títol: Estirant el fil
Autor: Montserrat Tura
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: P.VISIONS
Pàgines: 192
ISBN: 978-84-9809-303-2
Preu: 16€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.