L’amic andalús, d’Alexander Söderberg

lamicandalus

@Ed_Empuries @Grup62

No sóc de ciència-ficció ni de fantàstica. Sóc de novel·la negra, de thriller,… Si sou dels meus, no ho dubteu: l’ us ha escrit un llibre a mida. A L’amic andalús hi trobareu una història amb una infermera com a protagonista que és ben bé algú que es troba al pitjor dels llocs possibles.

La Sophie és aquesta infermera que, poc a poc, es va enmerdant en trames de delinqüents i, el que és pitjor, amb policies encara més animalots que els delinqüents. Quan vaig comentar la segona part de la Trilogia del Baztan de la Dolores Redondo ja us vaig comentar que segons com la truculència no és el meu fort. Si la sang us provoca marejos… malament! Aquí teniu gent que acaba en una picadora de carn quan ha de desaparèixer. Ens entenem, oi?

El fet és que és un thriller d’aquells que enganxa de mala manera. Prop de 500 pàgines que passen volant amb un estil que, com bé diu la contraportada, és una mescla entre Stieg Larsson i Els Soprano. Tot això, amb dolents molt dolents, i com us he dit, uns policies que són encara més dolents.

La Sophie haurà de decidir en qui confia pel seu bé i el del seu fill -no us diré què passa amb el seu fill… val la pena que ho descobriu nosaltres mateixos-. Perquè capteu una mica l’esperit que us comento, aquí teniu un fragment d’un diàleg entre un dels polis, l’Anders, i un dels sicaris que tracten amb l’altre gran protagonista del llibre, l’Héctor Guzmán:

L’Anders va sentir que en Leffe tapava el telèfon amb la mà i xiuxiuejava alguna cosa. Va apartar la mà del telèfon. En Leffe s’esforçava a semblar tranquil i serè.
-No, em sembla que no. Com dius que es diuen?
-Héctor Guzmán: G-U-Z-M-Á-N, un editor de Gamla Stan. L’altre es l’Aron Geisler. -L’Anders va lletrejar el cognom i va sentir com en Leffe els escrivia en un paper.
-Em sap greu, ni idea… Ah, escolta…
-Si?
-Vés a casa i folla’t ta mare.
-D’acord.
En Leffe va penjar.

Veieu com va el tema? Si sou de thriller i de negra, no el deixeu escapar!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: L’amic andalús
Autor: Alexander Söderberg
Editorial: Empúries
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Pàgines: 496
ISBN: 978-84-9787-845-6
Preu: 21€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.