La filla de l’escocès, de Carme Melchor

lafilladelescocesHi ha novel·les que es llegeixen ràpid i d’altres que has de tractar d’assaborir. La filla de l’escocès és una d’aquestes últimes.

Et transporta a la Barcelona agitada de l’any 1915 amb el rerefons de la Primera Guerra Mundial. A la Barcelona amb els carrers negres dels carboners que reparteixen carbó, els racons ocupats per prostitutes i els serenos que canten les hores. Aquella Barcelona que alguns han viscut i d’altres només imaginem.

La protagonista de la novel·la de la Carme Melchor es diu Maureen i tot el barri de Poble Sec la coneix per la filla de l’escocès i per la seva llarga cabellera pèl-roja. Viu a una fonda propietat de la seva mare fins que un dia la troba assassinada al llit.

A partir d’aquest moment la Maureen haurà de fer-se adulta de cop mentre la ciutat es troba en un estat efervescent entre les noticies que arriben de La Canadenca, el gran transatlàntic Lusitania i les tensions socials pròpies del moment.

Si voleu tenir la sensació d’estar vivint en la Barcelona de l’època, passejant pels carrers, endinsant-vos a la fonda del carrer Vilà-Vilà, llegiu aquesta gran novel·la.

Emocionant, misteriosa, càlida i única. No us decebrà.

Aquí teniu els primers capítols en pdf i aquí teniu la Carme Melchor fent-vos cinc cèntims de la novel·la:

Títol: La filla de l’escocès
Autor: Carme Melchor
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 560
ISBN: 978-84-7588-509-4
Preu: 20€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.