La llibreria dels finals feliços, de Katarina Bivald

lallibreriadelsfinalsfeliçosLa Sara i l’Amy es coneixen i mantenen una relació d’amistat per carta, entre Suècia i els Estats Units. Completament diferents -l’Amy és una velleta encantadora i la Sara una jove llibretera a l’atur-, un dia la Sara decideix acceptar la proposta de l’Amy de viatjar fins a Iowa i viure una curta temporada amb ella. La sorpresa que es trobarà la Sara és que quan arribi a Broken Wheels no podrà fer res més que acomiadar-se de l’Amy en el seu funeral.

Nosaltres, imagineu-vos la situació: us decidiu a viatjar milers de quilòmetres per conèixer una persona que s’estima els llibres tant com us els estimeu vosaltres i el dia que hi arribeu, aquella persona ha desaparegut. I no només això sinó que els amics d’aquella persona us conviden a quedar-vos a viure en la que havia estat casa seva. Què feu?

Decidiu el que decidiu, segur que no s’assembla ni de broma al que acabarà fent la Sara, però us deixaré que llegiu el llibre per descobrir-ho.

La llibreria dels finals feliços és, a més de la història de la Sara, la història de l’Amy, i la de la ciutat on viu i dels seus habitants, perquè mentre anem veient com la Sara s’espavila per viure o sobreviure mentre passen els dies per tornar a Suècia, a través de les cartes que de l’Amy anem coneixent en George, el Tom, l’Andy, la Caroline, la Grace… els amics de Broken Wheels que han decidit cuidar la Sara, fent honor al que la mateixa Amy havia fet en vida per tots els habitats de la petita ciutat.

Tots els que ens considerem lectors regulars tenim un llibre personal, un o més d’un que ens ha sorprès o fascinat de tal manera que queda en un lloc especial a la llibreria i del qual seríem incapaços de desprendre’ns o que tindríem de ben segur un gran disgust si el perdéssim. I això és el que la Sara ens transmet. Pot ser un clàssic o un llibre més lleuger però com diu la Sara, tots tenim un llibre: només cal trobar-lo.

La llibreria dels finals feliços és un d’aquells llibres pels amants del món literari, de les llibreries, biblioteques… pels “malalts” dels llibres, els que els comprem de forma compulsiva, els que perdem hores de son mentre diem allò del “va, un capítol més”, els que llegim pel carrer… En definitiva, una història d’amor: amor pels llibres, per la literatura, per les persones i la vida.

Aquí teniu els primers capítols en pdf.

Títol: La llibreria dels finals feliços
Autor:
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Marc Delgado Casanova
Pàgines: 448
ISBN: 978-84-297-7319-4
Preu: 19€

Share

2 pensaments a “La llibreria dels finals feliços, de Katarina Bivald

  1. Marina

    Un llibre especial, sens dubte. Un d’aquells que et deixen molt bon sabor de boca, sabor d’esperança, de somni, d’infantesa. Un llibre que ens fa gaudir de la senzillesa. Amb ganes de provar el segon…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.