Lolito, de Ben Brooks

lolito

@Ed_Empuries @Grup62

El nen, perquè es tracta d’un nen qui li dóna forma i textura al llibre, es diu Etgar. L’Etgar, el protagonista de Lolito, és insultantment jove, ximple, i inexpert. L’Edgar és un adolescent bàsic… No té més! Això sí, és un adolescent bàsic del nostre temps.

Si algú espera trobar-se algun tipus de relació amb la gran obra de Nabokov que va portar al cine Stanley Kubrick, que se n’oblidi, perquè això ni hi té res (o tant) a veure.

El nano en qüestió està absolutament penjat d’una novieta que és una mica fluixa de tot plegat, i especialment fluixa respecte al tema de la fidelitat que hauria de tenir-li al seu estimat, és a dir, l’Etgar.

Com que la mossa no acaba d’estar per la feina de l’amor, l’Etgar prova de solucionar els seus problemes i les seves diferencies a cops de puny, però no hi ha manera… l’amor se li rebota i fart de desenganys, fastiguejat de tantes desil·lusions, es prepara còctels de te amb grosella, amb whisky i amb Nesquik,… i no sé quantes marranades més que és capaç de empassar-se, per tal d’agafar coratge i així poder fer-se l’home.

La veritat és que la dieta que segueix aquest nano es… en fi, no tinc paraules.

En resum, amb més o menys fortuna, sí que és cert que acaba fent-se l’home, aquest cop davant d’una mestra d’escola entradeta en anys que cau rendida als seus peus, creient-se com si fos aigua de Maig totes les troles que l’Etgar li explica a través d’un xat. Una història d’amor del s.XXI…

Que fa un pèl de mal creure? Potser sí. Que sembla mentida que la mestra d’escola que està boníssima s’ho cregui i no dubti en cap moment? Mmmmm… potser sí. I què? Per això existeix la màgia, oi? Per fer-nos beure a galet!

Títol: Lolito
Autor: Ben Brooks
Editorial: Proa
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Traductor: Ernest Riera Arbussà
Pàgines: 272
ISBN: 978-84-9787-926-2
PVP: 17,50€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.