Gent que plora en silenci, de Pilar Senpau

gentqueploraensilenci

@Ed_Proa @Grup62

La Montse Najera se’ns estrena al Nosaltres i ho fa amb un llibre que, segons ella, és “una petita obra d’art”: Gent que plora en silenci, de . Aquí teniu la seva ressenya:

El llibre de la Pilar Senpau és allò que tant el títol i el dibuix de la portada ens diu: un món amb un seguit de relats sobre personatges i situacions intimistes, on no hi sobra ni hi falta res.

En aquest recull de contes, a cada història s’hi fan presents la bellesa, la tristor, l’amor, la pèrdua, la soledat i la mort, sempre de passada, com si l’escriptora volgués volar per sobre de tots aquests sentiments sense arribar a provocar llàstima. Més aviat ens convida a posar-nos al lloc d’aquells que viuen les històries en determinats moments de la seva vida i ens permet imaginar-nos que també nosaltres ens podem trobar en situacions semblants en alguna ocasió.

Cal destacar la importància que l’autora dóna als nens i nenes, a la infància, a com digerim les vivències en el decurs d’aquesta i com pot arribar a marcar-nos de mala manera… i per sempre. O els secrets que s’amaguen en les aparences de les persones que creiem que coneixem, el que hi pot haver a l’altre part d’unes portes que veiem però a on la realitat potser no és la que creiem.

Aquest llibre ens fa sentir tendresa i empatia envers les persones que “relaten” d’una manera clara, entranyable i sincera el seu dia a dia, i resulta impossible no posar-nos “l’abric” de qui l’explica. Les descripcions de situació que ens ubiquen en el lloc, el temps, la fisonomia o l’edat dels personatges que ens descriu la Pilar arriben al lector de forma precisa, sense necessitat de fer ús d’adjectius ni llenguatge excessiu, carregós o monòton, malgrat que totes les narracions tinguin força punts en comú. En definitiva, i com a percepció totalment personal, confesso que la forma d’escriure de l’autora m’ha cridat molt l’atenció.

D’altra banda, és important assenyalar que tant el cos de la lletra com l’extensió de les narracions tenen la mida justa i no es fan gens feixugues. Amb el llibre a les mans, es fa difícil no passar cap a la pàgina següent per enganxar-se a una nova aventura.

Crec que aquesta petita obra d’art és com un “tresoret” que un dia, així com qui no vol la cosa, algú et deixa o cau a les teves mans mentre revises els exemplars que omplen la biblioteca de casa. Quan això passa, no pots evitar llegir-lo de nou.

Esperem llegir-te més sovint al Nosaltres i que segueixis gaudint de la lectura, Montse!

Aquí teniu el primer capítol en pdf i el booktràiler del llibre:

Títol: Gent que plora en silenci
Autor: Pilar Senpau
Editorial: Proa
Col·lecció: A TOT VENT-BETA
Pàgines: 144
ISBN: 978-84-7588-479-0
PVP: 15,50€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.