Tria la teva crisi, de Júlia Cot i Jordi López

trialatevacrisiÚltimament estic tenint alguns problemes al transport públic. La gent em mira molt. Molt i molt fort. La raó? No paro de riure.

No és que estigui escoltant podcasts de tertúlies de com ha de jugar la Roja d’abans del Mundial de Brasil. És una qüestió de lectura.

Estic llegint el Tria la teva crisi de la  i en Jordi López al metro i no ho puc evitar. No només se’m passa la parada cada cop que he d’optar per una de les possibilitats que m’ofereix cada final de capítol sinó que a més no paro de riure amb la mala llet d’aquest fabulós retrat no tan distorsionat dels nostres dies. I tot perquè al personatge del llibre li ha caigut la fantàstica sort d’embarassar-se d’uns bessons. Anades a bancs a demanar crèdits inaccessibles que provoquen atacs de cor per tips de riure, visites a franquícies que et fan sentir com una mala persona només per demanar pel producte menys car, aventures delictives desesperades per poder treure -o dibuixar- diners d’on sigui que acaben derivant en bitllets falsos que podrien sortir d’una obra de teatre de la Fura dels Baus, i visites a Can Brians amb companys de cel·la massa melosos i visites salvadores d’individus que semblen sortits d’un joc de taula. Ves que no…

Total, que no paro de riure. La qüestió és que la gent d’Astrakan, la divisió literària de Minoria Absoluta -els que van treure el Ha tornat del Timur Vernes amb un Hitler tornant a l’Alemanya actual- han fet un llibre d’aquells que tots vam llegir quan deixàvem de ser nens i encara no érem adolescents: un tria la teva aventura.

Però com que l’aventura de veritat és ser autònom han decidit fer un Tria la teva crisi acompanyant-se dels dibuixos del Guillem Dols (dibuixant i guionista de programes com ara La Competència). I sí. La Crisi és una aventura. I sinó pregunteu-li al Màrius Carol, que ha fet canviar de rei per poder tenir tres mesos d’agenda mediàtica al diari quan va agafar la direcció de La Vanguardia (potser no és veritat però aquest és el tipus d’humor que trobareu al llibre).

Si voleu passar una molt bona estona llegint i rememorant l’emoció del “què hauria passat si hagués anat a l’altra pàgina”, aneu corrents a buscar aquest llibre.

Si voleu que el vostre cervell es converteixi en una truita de patates, preneu-vos un orfidal per superar la crisi i empalmeu “Restaurante imposible” i “Crónicas carnívoras” a Energy.

Aquí teniu els primers capítols en pdf.

http://youtu.be/uDeKQajDx-Y

Títol: Tria la teva crisi
Autor: Júlia Cot i Jordi López
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 220
ISBN: 978-84-664-1865-2
Preu: 14,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.