En Josep Lluch ens recomana Les dones de la Principal, de Lluís Llach

lesdonesdelaprincipalEn Josep Lluch, editor de Proa, Pòrtic i Empúries, ens recomana Les dones de la Principal del .

És un llibre que a la Marta Gil li va agradar molt! A veure què ens explica…

Com és que la novel·la d’un dels personatges més populars de casa nostra (un mediàtic, diríem) ha venut els drets de traducció a editorials prestigioses de països on l’autor és pràcticament un desconegut? Això és el que li ha passat a Les dones de la Principal, de Lluís Llach, abans d’esclatar entre el públic català i castellà. Els drets de la seva segona novel·la s’han venut de seguida a Alemanya (Suhrkamp), França (Actes Sud), Holanda (Meridiaan Uitvergers) i Itàlia (Mersilio editori).

Dos anys i mig més tard de Memòria d’uns ulls pintats, primera novel·la de l’autor, Lluís Llach ha reincidit en la Literatura. Aquesta vegada amb una novel·la més complexa i on sembla haver-hi una projecció personal menys íntima. Les dones de la Principal ens remet a l’univers de la seva mare: Porrera, un poble vinater del Priorat, tancat entre turons, on els Llach i Grande passaven els estius. El músic ha preferit Porrera davant Barcelona, París o la ventejada Verges natal per fer-hi el seu refugi (juntament amb el Senegal) i també per treballar-ne literàriament el món. És una història que pivota a l’entorn d’uns personatges femenins forts, valents i arrelats a la terra.

Una vegada més ens sorprèn que una novel·la profundament local, d’una celebritat d’àmbit bàsicament nacional sigui acollida amb entusiasme per editors estrangers, seduïts per l’empenta narrativa, la força dels personatges i la recreació d’un petit món que oculta les passions més grans i universals.

Moltes gràcies pel teu escrit, Josep! I torna aviat!

I veient què ens explica en Josep, moltes felicitats al Lluís Llach!

Aquí teniu el booktràiler del llibre i els primers capítols en pdf.

Títol: Les dones de la Principal
Autor: Lluís Llach
Editorial: Empúries
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Pàgines: 400
ISBN: 978-84-9787-961-3
Preu: 20€

Share

2 pensaments a “En Josep Lluch ens recomana Les dones de la Principal, de Lluís Llach

  1. Jordi Príncep

    Jo l’estic llegint (me’l van regalar a casa per Nadal) i el trobo apassionant. Més o menys vaig per la meitat. Està molt ben escrit i en Lluís Llach demostra un gran coneixement del món del vi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.