Els enemics silenciosos, de Mireia Llinàs

elsenemicssilenciososDe tant en tant hi ha llibres que et sorprenen. I Els enemics silenciosos és un d’aquests llibres. És una novel·la original i divertida. És un passeig en el temps, és un recull d’informació de coses que han passat al llarg de la història i és la crònica d’un assassinat. No està malament, oi?

La Nora Prim és una detectiu singular: és prima com una neula, li agrada beure més del que seria recomanable i les relacions familiars i amoroses… no les té en el seu millor moment. En resum: la Nora viu per la feina i poca cosa més.

La seva feina de detectiu té un plus a tenir en compte. I és que aquesta noia té la facultat de teletransportar-se en el temps. Pot viatjar al passat, això sí, sempre que al mig hagi hagut un cas d’assassinat, de sang o algun succés desgraciat. La Nora, palpant parets, pedres o finestres i amb una mica de concentració, tot d’una es planta a l’època i al moment on va succeir el crim que toca investigar. És per això que tot i les seves excentricitats, la tenen com una joia perquè la noia s’ho val.

En aquest cas, toca investigar què va passar amb la Dolores Rey, una prostituta de luxe que es relacionava amb un munt de gent important. La Dolores era molt guapa, molt generosa i tenia un gran cor. De fet, tothom se l’estimava però potser pecava d’innocent pel fet de no saber guardar prou bé informacions i secrets que havien de quedar entre les quatre parets d’una alcova.

Les males companyes, el bon cor i el mal cap, van fer que de la manera més injusta la Dolores morís assassinada. Però a mans de qui?

Aquest és el repte de la Nora, esbrinar què dimonis va passar una freda nit de 1949 amb la Dolores Rey. La Nora va amunt i avall en el temps i de la seva mà podem assistir a diversos moments de la nostra història: anem a la Monumental, passegem pel Passeig de Sant Joan i la Sagrada Família, entrem al Congrés dels Diputats el 23F i fem el vermut a la Barceloneta.

En tota aquesta investigació l’ajudarà el Pere Tauler, company de feina i amic generós, que sap estar a l’alçada de les circumstàncies de la seva estimada Nora.

Nosaltres, si voleu saber què va passar amb la Dolores Rey, aquí teniu l’oportunitat d’esbrinar-ho mentre passeu una estona amena a més no poder.

Títol: Els enemics silenciosos
Autor: Mireia Llinàs Ventura
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 416
ISBN: 978-84-664-2041-9
Preu: 18€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.