Un intrús a l’estany, de Joan Marcé

Títol: Un intrús a l’estany
Autor: Joan Marcé
Pàgines: 432
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits
ISBN: 978-84-2976-840-4
Preu: 19,50€

Un intrús a l’estany és un thriller d’aquells que enganxa. Aquest tipus de llibres estem acostumats a què vinguin d’Estats Units però en aquest cas, tant l’autor com l’escenari són d’aquí, de Catalunya. Concretament de Banyoles, Barcelona, Tarragona,… de manera que s’hi podria fer una ruta per visitar els escenaris dels crims!

Per com es narra la història que ha escrit Joan Marcé, no costa gens imaginar que es podria portar al cinema amb un Jeremy Irons fent de dolent. Llàstima que ja no tenim el Jordi Dauder… però hauria estat una cara magnífica per encarnar l’antagonista de Ramon Verdaguer (en Joel Joan?), un biòleg d’èxit que treballa al New Jersey Biological Institute fent recerca genètica.

A partir d’aquí, hi trobareu una trama trepidant amb dolents dolentíssims, personatges que no paren d’anar amunt i avall i girs poc previsibles a la trama (que és d’agrair).

Si sou d’aquells que no podeu deixar anar un bon “thriller” quan us cau a les mans, en aquest cas fareu bé de donar-li un copet quan el veieu a l’estanteria perquè acabi a l’altra mà! El que ens demostra Un intrús a l’estany és que no cal anar a Minnesota o a la seu de la CIA per trobar l’escenari d’un relat com aquest. Amb l’Hotel Arts o Gratallops n’hi ha prou.

I compte amb Gratallops!

Share

7 pensaments a “Un intrús a l’estany, de Joan Marcé

  1. Marc

    Carai Rocío!
    Això pinta la mar de bé! Fa temps que estic buscant un thriller d’aquests trepidants però si et sóc sincer a vegades m’acaba fent una mica de mandra que siguin tots a llocs on no para de nevar!
    Ja em direu què té Escandinavia o l’MIT de Massachussets que no tingui Banyoles perquè hi hagi una bona trama.
    Total, que m’han vingut moltes ganes de donar un tomb per la meva llibreria i donar aquest copet a l’estanteria perquè caigui el llibre del Joan Marcé a l’altra mà (m’ha agradat molt l’expressió! xD ).
    Quan me l’hagi llegit ja us diré el què!
    I sí, estic d’acord amb tu: compte amb Gratallops! Encara que a mi em fan més por segons quins polígons industrials…

  2. Elisenda Xifre

    El recomano de veritat! Trepidant, apassionat, ben escrit, … i com diu en Marc, això que passi a casa nostra m’ha agradat moltíssim. Us animo a llegir-lo, no necessitareu gaires nits! Passa volant!

  3. Teresa Bigordà

    L’he llegit no fa massa. Feia temps que no llegia un “thriller” i vaig pensar que m’agradaria i la veritat és que em va agradar. Té un bon grau acció i d’intriga que juntament amb una bona trama enganxa només començar. Penso el mateix que tots, que quan el llegeixes és com si fossis al cinema veien un “thriller” al més pur estil americà; fins i tot hi ha moments que pateixes i et remous en el sofà.

  4. Montserrat Brau

    Teresa, ja veig que a mesura que van apareixent “jurats” per a aquesta novel·la, s’assemblen als que vèiem als JJOO puntuant les gimnastes del bloc de l’est als anys 80: sempre li doneu notes exel·lents! Que bé!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.