Un bulevard molt concorregut

Títol: Bulevard dels Francesos
Autor: Ferran Torrent
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 408
ISBN: 878-84-664-1125-7
PVP: 21,90€

És, segur, un dels que caurà per Sant Jordi. De Torrent m’agrada moltíssim la seva capacitat de crear diàlegs vius, ràpids, naturals. Diàlegs que penses que bé que es podrien donar a la vida real.

Després de la trilogia sobre la política valenciana que tanca Judici final vaig llegir Només socis, on es troben una bona part dels personatges de Torrent: Butxana i el comissari retirat Tordera, els germans Torres de Gràcies per la propina, en Juan Lloris de Societat Limitada,… i em vaig divertir una bona estona.

He llegit ressenyes de Bulevard dels Francesos que m’han fet venir ganes de regalar-me’l per Sant Jordi. Diuen que és un retorn a l’època que descriu a Gràcies per la propina, i com sempre sense bons bons i dolents dolents. Amb personatges que són complexos. I que els diàlegs són tant vius com sempre.

Em ve de gust llegir Torrent. Em ve de gust veure com tracta la política, les passions humanes, les relacions entre els individus, el desencís i la sensació de fracàs.

Cert és que em fa una mica de mandra que hi hagi dues històries paral·leles, perquè últimament es veu molt. Però venint de qui ve, li donaré un vot de confiança.

Per Sant Jordi, posaré un Torrent a la meva vida.

Us deixem una entrevista a Ferran TorrentEl Secret de Catalunya Ràdio. I no us perdeu aquest vídeo on l’escriptor presenta Bulevard dels Francesos!

Share

Un pensament a “Un bulevard molt concorregut

  1. Montserrat Brau

    Alexandra, malauradament no he llegit tant de Torrent com tu però comparteixo absolutament el teu punt de vista. Aquests personatges que només ell sap fer entrar a l’habitació on estàs llegint, asseurel’s i anar fent per davant del teu nas, fent-te riure, somriure, indignar… són irresistibles!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.