Una barreja entre El Codi da Vinci i el Coelho

Títol: L’última resposta
Autor: Francesc Miralles i Àlex Rovira
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits [Nro 91 ]
Pàgines: 384
EAN: 9788429763676
PVP: 19,50€

Aquest matí esmorzo amb el Francesc, un “lector de tren”, és a dir, un bon amic que aprofita les poques estones lliures que li queden per gaudir de la lectura i, no cal dir, algunes de les més llargues són les que, amablement, li brinda Renfe. Coindidim en què pocs fan tant per al foment de la lectura a casa nostra com aquesta empresa i Adif!

Bé, doncs, em comenta que el darrer llibre que s’ha llegit és L’última resposta, d’en Francesc Miralles i l’Àlex Rovira. De tots dos n’hem comentat diversos textos (vegeu “Nosaltres”…, Atenció…, En temps de crisi…) gràcies als quals sabem que són dos autors ben valorats per nosaltres. Segons em comenta el Francesc, F.X per als amics, L’última resposta no n’és una excepció. Diu que en Xavier i la Sarah, els dos protagonistes, es dediquen a resseguir la biografia de l’Einstein a partir del moment en què, després de guanyar el Nobel, deixa de publicar. Per què? Quina és la resposta a aquesta aparent sequera intel·lectual del físic que ha passat a la història, entre d’altres, per treure’ns, burleta, la llengua? Jo li he preguntat, a l’F.X, l’he convidat a esmorzar i l’he amenaçat fins i tot a tacar-li de cafè amb llet la seva estimadíssima col·lecció de novel·la gràfica, però no hi ha hagut manera. Ni així he aconseguit arrencar-li quin és el secret que amaga aquesta novel·la que ell ha definit tal com resa el títol d’aquest comentari: una barreja entre El codi da Vinci i el Coelho. M’he hagut de conformar en què m’animés a llegir-la perquè seria una bona manera d’aproximar-me a la vida d’un científic a ritme de thriller trepidant, en el més pur estil “bestsellero“.

Bé, doncs, ja us podeu imaginar que no m’he carregat els Marvel de l’F.X, o sigui que estic in albis i encomanada d’aquell neguit que en Miralles ja em va fer passar amb El llegat de Judes. Einstein, això sí que és un tema de màxima gravetat!!!

Share

Un pensament a “Una barreja entre El Codi da Vinci i el Coelho

  1. Núria Vargas

    Un bon trhiller inspiracional, a través de la vida d’Einstein. Un viatge emocionant buscant: “L’ última resposta”.
    Cada capítol està encapçalat per un aforisme “per anar fent dentetes”, fet que ja li dòna un alt valor al llibre.
    La novel.la té 4 parts ben diferenciades, inspirades en els elements Terra, Aire, Aigua i Foc…però MANCA EL CINQUÈ I MÉS IMPORTANT ELEMENT…..¿¿¿???
    Una aventura emocionant, per obrir-se a una nova visió sobre la figura d’Einstein.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.